Danes: tortilje s pečeno zelenjavo, puranjimi trakci in škampi ter rukolo.
![]()
Danes: tortilje s pečeno zelenjavo, puranjimi trakci in škampi ter rukolo.
![]()
par dni nazaj GOVEJE KOCKE Z GOMOLJNO ZELENJAVO IZ PEČICE
zdraven bil pa še domač ajdov kruh s semeni in solata
včeraj zloženka iz zelene, rumenga korenja in osliča, danes bo pa mesni burek mal po moje. Bo pa najverjetneje rdeče korenje vključeno.
Ja mal sem mahnen na gomoljno zelenjavo... Koleraba, zelena in korenje so zakon!!!!
Cukra včer ni bilo, predvčerajšnim sadna kocka s pomelom, a danes sladki prigrizek v obliki kandiranga ingverja... ![]()
| yaya je napisal/a: |
Danes sem v Najboljšem sosedu kupila 2 pekača ( okrogla) za pico. Zanimivo se mi je zdelo, da imata luknje. Pozna katera, je že poskusila kako se peče v tem??
|
Jaz jih tudi imam doma. Super je. Tudi, če daš peki papir spodaj. Pico zares zapeče od spodaj in naredi hrustljavo dno. Ne pozabi peči pice na zelo visoki temperaturi (jaz: 230°C 12 min).
Lp,
simplyfino
![]()
![]()
![]()
Danes: kuhano kislo zelje
, matevž, jetrnice
.
mopsika![]()
Jaz sem pa že nekaj čsa na "svojem obroku", ker mi sploh kaj dosti drugega ne paše jesti.
In ta moj obrok je ajdova kaša v solati par dni zaporedoma![]()
.
naredim pa tako da skuham ajdovo kašo, jo ohladim, dodam papriko, koruzo, paradižnik, kumare, malo nepasirane skute, olivno olje, balzamični kis in žličko gorčice
.
BOŽANSKO![]()
| kitchenwithblas je napisal/a: |
par dni nazaj GOVEJE KOCKE Z GOMOLJNO ZELENJAVO IZ PEČICE
|
Jaz sem pri količini zelene, kolerabe in korenine peteršilja zelo previdna, da ne prevladujejo v jedi. Zadnje čase pa opažava z možem, da marsikje v gostilnah s tem pretiravajo, z ostalimi začimbami, ki pa bi jed naredili okusno skoparijo. Je pa seveda stvar okusa posameznika.
Danes pri nas mesne kroglice ( imam malega pomočnika) in pire krompir.Mešana solata.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Polnjena paprika in pire krompir.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Ratatuj in zeliščna polenta, za ene izbirčneže pa namesto polente polnozrnati peresniki.
Včeraj zeljna juha in palačinke.
Danes sem cel dan v službi, tako da je včerajšnja juhica tudi pasala ;)
Jutri: gobice v omaki in ajdova kaša.
Lep popoldne,
topsiSreda:
Ajdov štruklj s skuto, goveji zrezek v omaki, rdeča pesa; s skuto in kokosom zapečene palačinke

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom