@Naor, tele solatne zavitke (lattuce wraps) delajo tudi z mleto svinjino. Variant je ko smeti, rabiš pa kar veliko sestavin. Danes sem iskala nekaj drugega in sem našla na policah s kitajsko hrano tudi omako, je bila kar v vrečki. Sem navodila čitala: Vsebino poliješ po prepražanem mesu, ki si mu dodala na drobno nasekljano jabolko ali nasekljane water chestnuts (ne vem, kako se jim reče v slovenščini) in strte arašide. Res je odlično!
Midva ne prideva na zeleno vejo: Včeraj spet ena biznis večerja, pa je bila zame samo solata, ki jo bom danes ponovila.
Danes večerja s par prijatelji pri nama:
Za začetek narezek (sem sama pripravila artičoke in marinirala mocarelo) in hrustljav kruh zraven, caprese crostini wannabe (namesto mocarele spenjena filadelfija sirček in mlad kozji sir. Potem za mizo kremna gobja juha, škampi in gres. Sem kar živčna, ker so vsi rojeni "lokalci" in jim je to ena najbolj poznanih jedi, samo jaz imam eno jeklo v žaru, bi lahko rekli. Mešana solata s popečenimi hruškami, karameliziranimi pekani, combozola sirom in vinaigrete polivko. Za konec: Tiramisu v kozarcu, mešano jagodičevje s smetano po želji, grozdje.

Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 31. 2015 04:48