Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: govedina z zelenjavo, testenine, solata

breskva

Danes: tenstano kislo zelje  , krompir v kosih ,    prekajena sv. krača., pita.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 13.dec 2014 13:39

Danes pri  nas: prva domača kisla repa, fižol z ocvirki i n krvavica. Konec koncewv je, če temperature to kažejo ali ne, tako rekoč zimski čas.

rimljanka

pri nas sladko zelje na omako še od včeraj, kremšnita, sledi zelenjavna juha s korenjem, koromačem, malo pršuta, nato pečenice, priloga še ne vem, rdeča pesa,...

majaos

Danes: peresniki z malo polivke, ki je bila še na zalogi, zelje s fižolom v solati, skutino pecivo za požrešne sosede, ki pridejo popoldne 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Haha, dobr si tole napisala Babka. Danes smo bili trije in smo imeli nedeljsko kosilo in petkov štrudl. To je bil en prav poseben štrudl, saj je potem, ko se je že spekel in sem že ugasnila pečico, le-ta eksplodirala oz. ni eksplodirala pečica, ampak vratca, bolj natančno zunanje steklo.Vrag si ga vedi zakaj, stara je res petnajst let. Mogoče sem malo tudi sama kriva, a o tem ob kakšni drugi priložnosti. Je le rubrika o kosilih, ne?

naor

Sporočilo je spremenil(a) naor dne 13.dec 2014 14:12

o naor 

tudi pri nas se je to pred leti zgodilo ( štedilnik Gorenje ) se je razletelo na milijon koščkov, počilo pa tako, da smo mislili, da je eksplodirala plinska jeklenka. Na srečo, nikomur se ni nič zgodilo. Nesreča je bila za nekaj dobra, prišla sem do novega štedilnika 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Včeraj: juha, domača klobasa, kuhan fižol, kislo zelje z bučnim oljem.

Danes: golaž.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Naor, tole se je meni zgodilo par let nazaj, pa sploh ne pri pretirano stari pečici. Razneslo je pa steklo med odpiranjem pečice, na srečo ne vgradne, ki bi bila bolj v višini oči. Na toplem podu so pa še vedno seldi vročega stekla. Zakaj jo je razneslo nimam pojma.

Sicer pa danes za kosilo krompirjeva solata in klobasa. Malo bolj na hitro, se šele kuha.

Nena

Hvala obema, to pomeni, da se take stvari dogajajo. Jaz sem pa mislila, da sem sama kriva, ker sem pred kratkim "razšraufala" stekli, da sem pomila notranji stekli, ker mi je v vseh teh letih  edinkrat steklo malo mleka vmes in je res grdo izgledalo. Potem mi je brat "zašraufal" nazaj, stekli sta bili suhi, vse je bilo normalno, dokler nisem prvič spet pekla. Ok, konec dober, vse dobro. Dobila bom nov štedilnik. Hvala dedek Mraz.Mogoče pa bo Božiček prej nosil.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti