Mi tej jedi rečemo mehiški fižol. Danes je uspel odlično. Po naše bi mogoče rekli, da je to fižol v omaki, a je ta omaka polna raznih začimb, osnova veliko čebule in česna. Jaz sem se samo usedla za mizo in uživala.
Zraven paše dober kruh.
![]()
Mi tej jedi rečemo mehiški fižol. Danes je uspel odlično. Po naše bi mogoče rekli, da je to fižol v omaki, a je ta omaka polna raznih začimb, osnova veliko čebule in česna. Jaz sem se samo usedla za mizo in uživala.
Zraven paše dober kruh.
![]()
Kaj so lepe slikce, zadnje čase ![]()
![]()
>Jaz pa nekaj nimam časa, niti volje...
Pri nas včeraj tudi repa in domače sosedove koline, danes pa na brzino v Sparu:
Pečena postrv, tržaška omaka, košček limone, krompir z blitvo... pol pa UKC pa DSO....
Napovedi za drugi teden so pa tako vzpodbudne, da že tajam vse za pravo domačo sarmo
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Oj, Babka, želim zdravja in da bo potrebnih čimmanj obiskov UKC-ja ( ker bo bolnik že doma),
Pri nas včeraj grahova juha, sladki skutni štruklji in jabolčni kompot,
danes goveji zrezki v omaki s pimentom in brinovimi jagoodami![]()
, špecli, pesa v solati,
jutri korenčkova juha, pražen krompir, pečenice, mešani radiči v solati
tabusarmice, sarmice, sarmice
BalenkaDanes: polenta z zelenjavo in sirom, meso v omaki, solata, hišni prijatelj
dans pa včerejšna vegi rižota, pečeni sv.kotleti, radič s krompirjem
jutri pa juha, filane paprike in pire krompir
nedelja pa juha (vrjetno z ribano kašo, mam še domačo za porabit), tenstran krompir, dunajci (moževa želja), radič s krompirjem, pecivo (al bo skutino, al pa jogurtovo s sadjem-morm pogledat kaj mam prej za porabit)
lp
danica85Danes goveja juha z rezanci, pražen krompir, pečenka, zeljna solata in redkev v solati
Kjer je volja, tam je pot. Trixi![]()
![]()
![]()
Danes: tenstano kislo zelje
, slan krompir v kosih
, pečeninca
, skutino-jagodana rezina.
mopsika![]()
Makaronflajš iz govedine s poreklom, skleda radiča v dveh barvah, deci rujnega.
Predsladek je bil že zjutraj v obliki Miklavževih hudičkov![]()
Tudi danes bodo na krožniku sarme.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Pesto palačinke