Ja Miribon, točno takega imam. Izdelek Emo Celje. Za zeljni štrudel pa sem malo pobrskala po netu in so si recepti precej podobni. Naredila sem vlečeno testo, ga namazala s stopljenim maslom in kislo smetano. Nadev pa je samo narezano sveže zelje, malo popraženo na čebuli, ki jo nisem sekljala kot za golaž, ampak samo na tanke lističe. Ohlajeno zelje sem potresla po testu, čisto malo popoprala in malo posolila s solnim cvetom.In zavila. Drugi hlebček pa sem naredila vse enako, le da sem dodala en velik, kar z vilico stlačen, kuhan krompir. Ni bil čisto mehek, nekako na tričetrt. Meni je bil ta s krompirjem boljši, sem pač nora na krompir. Zavitek sem namazala s stopljenim maslom in v pečico. Že pečenega sem še vročega namazala z maslom, oz. sem kar koščke masla mazala po skorji. Potem sem namočila sevieto, jo dobro ožela in za par minut pokrila. Če pustiš, da se malo ohladi, najbrž ni treba tega s prtičkom, a mojim se je strašno mudilo.
Zdaj sem se spomnila, lahko bi dodala tudi malo kumine, posula s peteršiljem ali kakšno drugo zeleno začimbo. Vse je stvar domišljije. Za prvič je bilo tako, drugič bo sigurno malo drugače.
Tako, danes pa še juha od včeraj, solata s krompirjem, mož še rebrca od včeraj. Hvala bogu, da so ponedeljki v tednu, ko lahko malo improviziram.
Lep, sončen dan želim vsem!![]()
![]()
![]()