Danes: rižota, solata iz rdeče pese, domači čokoladni sladoled

Njoki s šampinjoni in modrim sirom
Danes: rižota, solata iz rdeče pese, domači čokoladni sladoled
Danes: goveja juha, zeljne krpice in kuhana govedina
Jutri: polpeti, grahova omaka in pire krompir
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Danes in jutri: Tomatillo Chicken Enchiladas. Grška solata.

Vanja
Pri meni se je vse umirilo in skristariziralo. Meaning? Da je večino debakla okoli prehrane za mano, da sem drastično znižal FLANCANJE in RAZBIJANJE GLAVE
okoli sestave jedilnika in da mora biti po protokolu (ala; predjed,glavna jed, solata, sladica...).
Zatorej se ne javljam več toliko in tudi slikic ne popam več v enormnem številu. Zakaj? Ker v večini sekam samo še po mlečnih izdelkih, jajčkih in meseku. MI paše eno iz isto a to, iz fotografskega point of view in kulinaričnega slin slinjenja ni interesantno za pripopat semle gor ![]()
A nič bati, spremljam pa vse vas in sploh moje drage punce: Od MIŠKE, 1951-tke, TrixiKE, KEPE ZLATA do DRAGIČKE![]()
, pa še kakšne bolj zacumprane med njimi; ala VANJE, MAMEMIA in BANANIKE....![]()
o pa še vas je nekaj. Preveč da se vas navede
No, nekaj malega iz preteklih dni...
Ko z družino v IKEO in SEIERSBERG zaviješ in se prepustiš lepotam, je kosilo le stvar parih minut na prijetnem kavču z litrom Radenske in sladko dobroto!
Nikoli se jih ne naveličam!
Ko sonček žge in ko ni časa za hrano...vedno nekaj na hitro. Zelenjava, kisla smetana, olifno olje pa še ocFirki kdaj...GASAAAA![]()

Pri meni....5x tedensko ziher. Ocfirki, ogromno čebule, različne začimbe in domača jajčka. Ne naveličam se jih pa da je joj. Še menjam jih ne z kakšnim šniclom. Enostavno so super lahka za glavni obrok in me ne obremenjijo. ![]()
Pa obvezno, če že ne na ocFirkih, pripravljene na domači masti![]()
![]()
.
Ko to zadiši po hiši, še angelčki pridejo na juzno.
Takšni pa so moji popoldnevi, v kolikor je vreme (kot je zadnje časa non-stop) bolj jokica oz.aprilsko.
Moja druga južna, oz.kosilo II v meni naj naj prostoru za branje. Mansarda PIONIRSKE KNJIŽNICE ROTOVŽ ![]()

In za konec moj glavni obrok, ko se razvajam v višavah, na Tinju...pri mojima dvema....prelepo... (vedno padejo 3 gratinirane pirine palačinke s skuto,oreščki,semeni + šalca ORZE+ skledčka proteinov ![]()
![]()
![]()
![]()

![]()
![]()
Danes:
dušene bučke,pire krompir
,hrenovke
, irish-krem vanilijeve kocke.
![]()
gobova juha s
, pečene
zelenke,
solata dveh vrszt, za lušte še malo stročjega fižola z ocvirki, da ocenimo kvaliteto sorte Antea, košek
ali pa tudi ne, belo
in
.
Pozno popoldan
iz kafetjere, z mlekom ali ne, okoli sladice še nič jasnega, morda le kakšna lučka.
Juha, špageti s tunino omako, kumarična solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Puteršnik z ocvirki in kislo smetano (ne vem, kako se mu reče pravilno po slovensko). Tisti rumeni ploščat. Za povrh breskev Melba.
Tako je bil dooooooober, da bo jutri spet, samo še ne vem, v kakšni obliki.
Zdaj se peče marelična torta z mandlji, da ne bo kdo v hiši rekel, da trpi pomanjkanje, ker enim ni dobrega nikoli dovolj.
Sonja
Puteršnik? Je to vrsta stročjega fižola? Ima kaj veze z maslencem
?
Tudi danes bomo jedli, kaj, se še ne ve![]()
lp
mzmIzjemoma objavljam, ker je bilo kosilo danes tako okusno...
Ajdota (mešanica navadne bio ajde in tatarske ajde mlina Rangus) s sveže nabranimi jurčki in lisičkami, prepraženimi na olivnem olju s peteršiljem in česnom. <3
joj jurčki...omnom
Life is war against boredom~
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoki s šampinjoni in modrim sirom

Masleni brizgani piškoti