Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes zelenjavna juha - vse nabrano na vrtu- brokoli, por, bučka, ohrovt, grah, mlad fižol v zrnju, korenček , kolerabicadrobnjak, peteršilj

zraven domače dušene bučke, pečen krompir, pečeni kosi piščanca, sv.zrezek, zeljna solata in miks radičev, zelenih solat in korenčka

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj: narastek iz ajdove kaše z zelenjavo z domačega vrta, kumaričina solata

Danes: sir za žar, na posteljici iz zelene solate, paradižnika, paprike..

testeninca

Včeraj: zelenjavna juha, palačinke

Danes: piščančji zrezek, mešana solata iz vrta

Jutri: stročji fižol v solati , pečen krompirček, kotlet na žaru

Nedelja: roštilj in priloge

matejaoz

Petek:      

Pozdravček!

Včeraj je bila " podopustniška nabava", potem pa kosilo v restavraciji Interspar.

Moj mož si je privoščil:

mlad pečen krompir, svinjski medaljoni v omaki s šampinjoni, solato...

Jaz sem bila pa malo bolj " fina " in sem vzela jed meseca :

puranji zrezek v cimetovi omaki s suhimi marelicami, krompirjevimi svaljki, solato... ma ni mi šlo, pol sem se pa pred mojim izbirčnežnem zagovarjala, zakaj bom pustila: joj veš, tole kosilo je za mene še prezgodaj, čisto nič še nisem bila lačna...

Danes bomo imeli kosilo po želji enega najinih vnukov:

lignji s krompirjem v pečici, zraven pa skledo mešane solate, se že peče

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Danes: blitva, krompir v kosih,govedina v česnovi omaki, zelena solata ,breskova pita.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 18. 2014 16:00

Babka, ni je čez domačo košto, a ne?

Mož je jedel papriko, jaz pa paradižnikovo solato z bučnim oljem, pa kruh sem tunkala vanj. Najmanj 1000 (starih) kalorij sem si pritunkala, a je bilo vredno vsake. Radosti poletja! To pozimi ne paše, čeprav je paradižnik na voljo celo leto. Če bom pri volji, bom naredilo eno majhno pico z nadevom iz bučk.

naor

Pri nas danes fižolova juha, kranjska klobasa, palačinke

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: zelenjavna mineštra, nekaj polpeti podobnega iz jajčevcev in orehov, malo popečene rezine paradižnika

stročji fižol v solati, voda

lp

mzm

Naor, se strinjam s tabo.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti