Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor je napisal/a:

Sicer pa sem jaz na solati v velikih količinah, bučke kot zrezki ali v omaki, marelice( a so pri vas tudi tako kisle), borovnice. 

naor

Marelice so...ma ne samo kisle, ampak občupno kisle. Na zunaj so videti zrele in padajo z drevesa, k ugrizneš vanjo ti pa usta skup potegne (pa ne za dolgo...).

Ognjič

Brokolijeva juha, piščančje bedre v grahovi omaki, testenine, kumarična solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes: dušena blitva,pire krompir,pečene piščančje perutničke in kračke,zelena solata,pecivo-santa barbara.

mopsika

Rižota, solata ledenka, napolitanke

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: zelenjavna mineštra

sirarska skuta z bučnim oljem, kruh, skleda zelene solate in marelice

Na tržnici je bilo kar nekaj prodajalcev marelic, razen pri enem vse lepe, velike, kot bi jih narisal. Nič kisle, pa tudi sladke in sočne ne, nič, brezokusne. Ker jih ne bom gledala, pač pa jedla, sem poskusila še te z zgornje slike. O, mati mila, kot bi se vrnila nekaj desetletij nazaj, dišeče, okusne, sočne, ravno prav kisle in za povrhu še ne predrage.

lp

mzm

Včeraj sem ob cesti pri Šentjakobu kupila kilogram drobnih, za marmelado, je rekla prodajalka, menda s Kojskega, saj je pisalo ime kmetije, pa si nisem zapomnila. Dobre, dišeče, kar tako za pojest, pa tudi cmoki (iz skutnega testa, z albuminsko skuto, seveda) so bili za plus 5.

Danes pri nas: kremna bučna juha s kroglicami, pečen krompir, pečene perutničke, rdeča pesa, za posladek marelični cmok iz skutnega testa. Slednji bodo tudi za večerjo, pa češpljev kompot iz zaloge.

(Prava Slovenija v malem, buča iz okolice Dolskega, krompir iz Logaških Žibrš, rdeča pesa nekje iznad Medvod menda, bučno olje iz Prekmurja, skuta iz soseščine Jovsov, marelice s Kojskega, moka iz Malih Braslovč, perutničke, edine kupljene v trgovini, menda nekje s Pivškega). Loklano, domače, mmmmmmmmm.

rimljanka

Danes: makaroni, por z mletim mesom, solata, jagodna torta

breskva

Predvčerajšnim štefani pečenka, pire, zelena solata

včeraj pišč. file z barbeque omako, v pečici pečena cvetača v sirovi omaki s slanino, zelena solata

danes piknik

Danes: pečena svinjska rebra,pečen krompir,zelena solata,sladica.

Peče se domač

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 29. 2014 14:08

Danes enkrat pri nas bo malo bolj dolinjsko kosilo

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti