Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Bom napisala kar za zadnjih nekaj dni, ko je bila vročina, da se mi tudi pisati ni dalo :)

- zeleno -  jajčna solata

- ajdova kaša v solati

- sir za žar, sklada zelene solate

- solata iz zelene solate, paradižnika, mocarele...

- kuskus z zelenjavo in pečena jajčka ter skleda solate

- juha, puranje bedro, dušeno zelje s krompirjem, rdeča pesa v soalti

- pražena jetrca, riž z grahom in pa skleda zelne solate

testeninca

Mesna omaka, testenine in domača berivka

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

naor je napisal/a:

Lep kunec, Miška!
naor

Hvala, tudi dober je bil Drugače pa, a se ti je fotoaparat pokvaril

()

Danes: zelenjavna mineštra, nekaj rezancev in pesta od predvčerajšnjim (sveže skuhano)

in otvoritev sezone stročjega fižola, tokrat so bili okisani

limnol pa tudi nisem nič fouš, nee, čisto nič

lp

mzm

Najprej kulinarična obdelava: stročji fižol je koštal na ljubljanski tržnici v soboto celih 5 eurov, pa je bil še bolj šibak in nedorečen. Naprej: tile rezanci so vrhunski tako in drugače, kaj naj objavljam, se samo sramotim, moj fotoaparat se je spremenil iz črne v rdečo!

Jeva pa zdravo, a to je za v eno drugo rubriko: zeleno, ki te ljubim zeleno, krompir, ki bi ga lahko jedla trikrat na dan in je zdaj najslajši in najboljši, malo mesa, veliko vode. Bučke pečene in v omaki... A kilogrami se ne dajo...

naor

Danes: žrebičkovi zrezki, zelenjavna paela, mešana solata

breskva

Včeraj in danes makaronflajš, za sladico pa domač ribez

Danes smo odprli poletno sezono  - polnjene paprike in kupljen kruh (smo odkrili kruh skorjevec, mešan, tolk dobr, da ga kar samega jemo). Tele srbske paprike so dišale že ko sem jih kupovala. Naredile so okus poletnih polnjenih paprik. Res pogrešam zelenjavo iz bivše juge. Prav nostalgično se spominjam vonja zelenjave (iz Makedonije in iz drugih YU krajev), ko sem se pred desetletji sprehodila po mestni tržnici. 

Za omako sem uporabila čatežki paradižnik. Malce drag pa vendar ... Njama.  Naveličana sem se bezokusnih paradižnikov iz Španije al pa iz drugih rastlinjakov, moj na vrtu pa je tolk majhen, da bo nared šele konec julija .

Jutri pa blitva z domačega vrta, pripravljena kot špinača, poleg pa pire krompir in pečen jajček.  

mamka

naor je napisal/a:

kaj naj objavljam, se samo sramotim, moj fotoaparat se je spremenil iz črne v rdečo!
naor

E, sad si rekla sve!

Le počakaj, da te ežoj v primež dobi, boš videla sramotenje

In tu ne tekmujemo, kdo ima daljšega, veš, samo kažemo si jih

Presneta babnica, vsak izgovor ji prav pride...

yulchi je napisal/a:

Jutri bo babuška in pire. Pa solata. Mogoče še pripravim sladoled v aparatu.
yulchi

Kaj je v tem primeru babuška?

lp

mzm

Haha, se bom poboljšala.

naor

Včeraj: juha, goveji zrezki v gobovi omaki, riž, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti