Ežoj, ti ga res pihneš ![]()
Pri nas danes: ohrovtova juha, pečen krompir, pečena zelenjava iz pečice
beva
Ežoj, ti ga res pihneš ![]()
Pri nas danes: ohrovtova juha, pečen krompir, pečena zelenjava iz pečice
beva
Včeraj popečen file divjega lososa s koprom in radič z bučnim oljem.
Danes Pad Thai (malo po domače ;)), radič in za sladico pijana nevesta.
Ninja24Pri nas pa včeraj fižolova juha z rižem- po dolgem času sem skuhala fižol, ponavadi je iz konzerve - in naredila tole nostalgijo na staro mamo-zelo dobro,
po juhi pa šmoren ( carski praženec) in jabolčna čežana;
danes pa goveja juha, pražen krompir, endivija, kitajsko zelje in fižol v solati;
jutri bo pa goveja juha, pečeni kosi piščanca, rizi-bizi, dušen brstični ohrovt, zeljna solata;
sladkamo se pa z marmeladnimi žepki ![]()
![]()
![]()
tabu
Že sinoči sem skuhala kislo repo in dušeno zelje. Pa še spekla ajdov kruh z orehi- prvič in je zelo dober. Danes pa sem skuhala še v kosih krompir, spekla pečenico in file piščanca. Sladica pa sacher rezine ( kupljene, pa nič dobre) in smetana.
Za jutri pa bom dala kuhat govejo juho, upam, da mi še časovno še znese narediti jušne rezance. Zraven pa bo rdeče zelje, pečen kos piščanca, telečji kare, pečen krompir, solata- zeljna z zeleno in redkev
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Rižota iz pečice (iz baze) in kokosove kocke.
Jutri kosilo pri sestri :)
testenincaDAnes enolončnica iz oranžne in rjave leče, čičerike in fižola,plus indijske začimbe seveda, zraven čapati. Res odlična jed, celi mi, zapriseženi mesojedci, smo uživali, a vendarle sklenili, na naslednjič to jed obogatimo še z mesom. Res je dobra ta Five Jewels dahl, kot se jedi reče, recept je pa od kuharja Reze Mahammada, ulovila po TV in potem na netu našla podrobnosti, ki so mi med zapisovanjem ušle.
Enolončnici dodamo še gost jogurt, preko katerega zlijemo na ghiju prepražen čili in korinader

Čapati mi je res lepo uspel

Jogurt s praženim čilijem in koriandrom je "šarf", a res lepo dopolni mešanico leče, čičerike in fižola (in vsega ostalega kar je v tej jedi, od čebule, česna, ingverja pa do palete suhih indijskih začimb ...)

mamamia
Petek: lazanja, radič in motovilec v solati
Soboto: grenadirmarš, kuhana domača suha klobasa, rdeča pesa
Segedin golaž in krompir v kosih, pecivo z jabolki in korenjem (njami
) nato pa popoldansko opazovanje moči narave in upanje, da ne ostanemo spet brez elektrike
Danes :Ocvrti kalamari, pohana cvetača, kuhan krompir v kosih s korenjem, solata:radič in zelje z jajci.
Jutri : Cvetačna kremna juha, krvavice, repa z ajdovo kašo, in priloga (še ne vem).
teja 36Mamamia![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kavna torta (Coffee cake )

Bujta repa