Poleg steakov smo si danes omislili še pravo špansko tortiljo ...

Poleg steakov smo si danes omislili še pravo špansko tortiljo ...

Krompirjeva tortilja in mešana solata (radič, zelena solata in rdeče zelje).
Za jutri je sladica že narejena - kakijeva kupa z grškim jogurtom, za glavno jed bo pa musaka iz kislega zelja, riža in mletega mesa.
Ninja24Danes: svinjski zrezki s papriko, pire krompir, endivija in radič v solati
breskva![]()
| ežoj je napisal/a: |
Pri meni danes: pričakojoč jade Kaj pa šalčka zdej
|
Maj ja tipično za Ežoja, ko jade zatrpa sneg on peče burek... ![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: goveja juha z nudlčki (ja seveda so domači, jajčka so iz moje "kurje farme", pa, če me že sprašujete, sem dobila najlepše darilo za rojstni dan 2 kokoške in petelinčka take fine pasme, ki mi nesejo zelena jajčka, ma neee nudlčki niso zelene barve, samo lupina je zelena, pa ne me vprašat kolk mam kokoši bo kdo mislil, da sem čudne, ker mi je tako všeč perutnina, ma evo saj sem vedela čist ste me zmedli s tem firbcem...
(, špageti (kuhani kot je trebe niti slučajno al dente, beri, da si zobe zlomiš), paradižnikova omaka ( pa seveda, da je domača, nisem za brez veze njivo rihtala), mesna omaka ( pa seveda je domače meso kaj pa drugega), motovilec v solati ( ma ne ni z mojega vrta, ker mi ga je tast skupaj s solato pokosil, ker je mislil, da je plevel
), kuglof s skuto in pomarančo.
| babka1951 je napisal/a: |
O ežoj, jest tolk migam, pa nič od tega Danes sva midva šla pomagat generalno delat k mladi družini, pa sva si tam kosilo prislužila Perfektna juha iz stare kokoši ( ne se veselit, da so mene skuhali ) z domačimi nudelni, ki jih je naredila snahina mama, svinjska pečenka, zraven pečen krompirček, korenje, brokoli, ohrovt, vse zabeljeno z enim dobrim zoskom, dve vrsti solat in pita z brusnicami nabranimi na Veliki Planini. Pa ne mislit, da smo to generalko danes končali, ker ni bilo prostora za vse, da bi malo počivali po kosilu, smo se zmenili, da bomo jutri nadaljevali
|
hahahahaha Carica!
Vesna555Juhica iz govedine
Pečen piščanček in dušena zelenjava, solata.
Za sladicoob skodelici čajčka , pa moja pehtranova potička.
Pa lepo nedeljo vsem.
marecDanes bo enaka juha kot prejšnje dni - tokrat z vlivanci, naravno pečeni puranji zrezki, riž, zelenjava pa kuhano zelje oz. sveža solata zame![]()
Zrezki
v omaki .
svaljki,velika skleda mešane solate,endivija in rdeč radič, s
.
pita.
Že dobra dva tedna sem na morski prehrani (samo za kosilo, seveda), tako bom danes imela kozice z dosti česna, limone in solato iz kumaric in čebule. Kozarec ali dva rdečega
. Sem nabavila, hvalabogu, še preden nas je sneg zametal...enega dobrega...ja, ja iz Hoferja. ![]()
Danes delam svojo omakico s piščancem in gobami, ki jo moj fant obožuje (sem tudi napisala recept na portal, upam da je vse ok, ker sem nova tu gor), zraven pa njoke (kupljene, ne doma narejene). In pa seveda zeleno solato poleg.
Majcika111Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem

Caprese solata s popečenimi svaljki