Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mlinci, pražen krompir, pečene sv. rebrce, dušeno rdeče zelje, zeljnata solata, jabolčni zavitek

Balenka

Torek:               

Še zadnje ovoletno kosilo, poslovila se bova kar z enim ajngemahtecom:

Srečno !

Meni se ni ljubilo delat ajngemahteca ( karkoli to bilo ), še pire se mi ni dalo delat, še dobro, da sem imel že kuhane sarme:

le, da se te sarme ne ujemajo s nobeno dieto, sicer ne vem zakaj, ko je zelje popolnoma vegetariansko.

Vaški ribnik popolnoma razočaral. Za silvestrsko večerjo škampi na buzaro ( škampi argentinski, zmrznjeni in file aljaškega nevemčesa ( tudi zmrznjeno ). *ebiga, v sili hudič muhe žre.

Srečno 2014!

ežoj

Danes: zelenjavna mineštra

in nekaj piškotov za domačo rabo, neokrašenih ali testnih, kot na primer bela čokolada in bučno olje, ali rulada (testo za kekse) z zmesjo marcipana in pomarančne marmelade

Pa ob letu osorej

lp

mzm

Hvala za dobrodošlico :-D

Pri nas smo danes imeli govejo juho, rižoto z jurčki in veliko skledo solate.

Za silvestrsko večerjo bom uslišala želje otrok, ki me že kar nekaj časa prosijo za hrenovke v listnatem testu in francosko solato. Naj jim bo, ko je ravno silvestrovo

Posladkali se bomo s potico, ki sem jo spekla za Božič. Sem jo pol zamrznila, ker je bilo itak dovolj hrane doma in po obiskih.

Jutri bomo imeli za kosilo zelejnjavno enolončnico. Verjetno bo pa še kaj od današnje večerje ostalo.

Želim vam vse dobro v novem letu!

BarbaraGa

Sporočilo je spremenil(a) BarbaraGa dne 31.dec 2013 15:22

Porova juha, kuhana domača klobasa, pražen krompir, kislo zelje z bučnim oljem.

Prijetno praznovanje.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Ajdova kaša s hrenovko. (Kuhana kaša in na čebuli popečene hrenavke + kuhana kaša še malo popraženo in to je to)

Jap kuhamo na malo in uživamo praznike :) V kratkem napišem opis naših praznikov da opišem naše bistvo praznikov :) (manj kuhanja in več kakovostnega skupaj preživetega časa)

testeninca

Predpraznično kosilo, tudi slovo od dobrega prijatelja, ki odhaja za nekaj mesecev v tujino:

Gobova juha, srna v divjačinski omaki, zeliščna polenta in zeleni pire, zeljna in zelena solata ter narezana pečena rdeča paprika s česnom, za saldico hruške v rdečem vinuu z mini panna cotto:

mamamia

Danes skupaj, pozna malica in zgodnje kosilo

pripravljena je tudi že popoldanska malica in pozna večerja, kuhinja je pospravljena in za letos zaprta , ko bo moj lačen, se bo moral znajti na samopostrežni način

saj se hecam, ne bo mi uspelo, si pa želim

hladni bife: zelenjavni koščki iz baze, francoska solata, štefani pečenka s slanino, majhni dunajčki iz svinjskega mesa, ker pravijo, da pujsek mora biti, ker vedno s svojim rilčkom rine naprej, potice in piškoti vzeto iz zamrzovalnika, prav tako tudi sarma za jutri

Dragi fantje in dekleta,  in vsi, ki se srečujemo na tej naši priljubljeni temi:

Ničesar ne vidimo priti,

a vemo in čutimo vsi.

Nekaj od nas odhaja

in drugo nam sega v dlani.

Naj leto 2014 prinese obilo zdravja,

toplih objemov in duševnega miru. 

babka1951

Za kosilo goveja juha z vlivanci, dunajci, pražen krompir in mešana solata. Pa še francoska solata. Najstarejša hči je že odšla na silvestrovanje, druga pa bo še do večerje z nami. Midva bova sama, družbo bo delal sin, dokler bo zmogel...

Za večerjo imam pripravljeno:  pršut, olive, sir, francoska solata in zacher torta. Jagode, melona, kivi, penina in domači piškoti. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 31.dec 2013 22:20

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti