Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj je bil piščančji paprikaš in kruh, danes pa pire krompir s korenčkom, pečeni kosi piščanca in zelena solata.

tanjaj

MAYCHYKA je napisal/a:

shari2007 je napisal/a:

Danes sem si zaželela kitajsko hrano, tako da sem naredila piščanca z brokolijem v česnovi omaki in kuhan riž.

Se opravičujem ker sem kr tk uletela a lahka prosim recept za tole zgleda zelo dobro :)

MAYCHYKA

Seveda :). 

To je recept za 2:

pol piščančjega fileja sem narezala na koščke in jih marinirala z 2 žlicama sojine omake ene 15 minut. Potem sem zmešala ražvrkljano jajce in moko (po občutku), da sem dobila tekoče testo in zmešala s piščančem. V ponvi sem jih potem ocvrla (2-3 minutke na vsaki strani) in jih dala na papirnato brisačko, da se odcedijo (pekla sem samo ene 5 koščkov naenkrat, da se lepo ocvrejo.

4 stroke česna sem na drobno sesekljala in jih dala v vok istočasno z brokolijem na 2 žlici repičnega olja in na hitro popražila. Zalila sem z 2 deci piščančje juhe in žlico sojine omake. Ko se je brokoli zmehčal, sem dodala ocvrte piščančje koščke in mešala vse skupaj 2 minuti in po potrebi dodajala juho. Po 2 minutah sem zlila notri še vodo zmešano z koruznim škorobom, da se omakca zgosti in kuhala še 3 minute. Če je vse skupaj pregosto, dodaj še malo vode in če ni dovolj slano, dodaj še malo sojine omake. 

Zraven sem skuhala riž.

Pri nas pa:testenine, šampinjoni (zadnja letošnja bera) v gorgonzolni omaki in solata iz zelja, radiča in fižola. Po kavici pa sprehod po snegu.

Lp

tonsk

Sobota:       

Kremna juhica (česen, čebula, krompir, grah); kuhani skutni štruklji, korenček, por in puranji trakci iz voka; motovilec in rukola na solato; skutno-jabolčna pita

Pozdravček!

Dragička, čestitam, lepa pita! Tale mreža si zasluži čisto desetko!

naor

šara, domači krompirjevi svaljki z gobovo omako, skleda solate

tonsk je napisal/a:

Po kavici pa sprehod po snegu.

tonsk

Mejduš, sem ti fouš

Danes (in jutri): golaž

skleda radiča v soalti, teran, voda, mandarine

lp

mzm

dober vecer objavila bi komentar jaz sem pekla ze tale sadni kruh in je zelo dober

marelica68

Sreda: kurja juha, božanski štruklji z lešnikovim in mandljevim nadevom (po sestri Vendelini), kompot (partner) in čežana (jaz).

Četrtek: ostanek kurje juhce, špageti s smetanovo omako s šampinjoni, rdaič in kitajsko zelje.

Petek: sama doma - sirov burek (Pečjakov, ne moj), jogurt.

Danes: zelenjavna mineštra (korenje, koleraba in cvetača še z vrta - zadnja bera; paprika iz skrinje, krompir), prvič za probo ameriške palačinke in so bile obema všeč. Drugič probam z dodatkom ajdove moke.

Sporočilo je spremenil(a) rag_doll dne 01.dec 2013 20:04

Danes pa puranji trakci s testeninami in bašamelom zapečeni v pečici ter rdeča pesa v solati...

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti