Brez kosila zaradi obilnega zajtrka...ampak sladica je pa bila...SKUTNO PECIVO Z BOROVNICAMI
MissLady

Brez kosila zaradi obilnega zajtrka...ampak sladica je pa bila...SKUTNO PECIVO Z BOROVNICAMI
MissLady
Včeraj: zelenjavna juha, dunajski zrezki , pražen krompir, solata
Danes: goveja juha, telečji zrezki v omaki s korenčkom in grahom, mešana solata
Jutri: juha, pečene sardelice, krompirjeva in zeljna solata
Sreda: gobova juha v kruhovih jušnikih, palačinke
Četrtek: segedin golaž, krompir
Petek: testenine z jurčki in kostanji, solata
matejaoz
PONEDELJEK:
![]()
Špageti z zelenjavno omako, 
rdeče zelje in korenček na solato:
Pozdravček!
Sobota: Malo šparanja za polharsko noč v obkolpskih gozdovih zato samo ješprenjeva juha.
Nedelja: polnjene paprike iz zamrzovalnika in kruh.
Danes: polhova obara z žličniki in palačinke.
lp
tonskDanes zelenjavna juha in kos telečjih reber in perutka, zelena leča, domač kruh, paradižnikova solata s papriko, pečene hrenovke, meso.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi
goveja juha z rezanci, kremna špinača, pire, medaljoni, še malo včerajšnje pijane nevestice
majaosTa teden bo kot en "labodji spev" jajčevcev
, soseda se jih je naveličala, meni se to ne more zgodit, pa sem dobila ključ za njen vrt ![]()
Danes: polenta, bela
okisana rdeča pesa
lp
mzmDanes: grahova krem juha, ameriške polnozrnate palačinke, radič s koruzo
breskva@ežoj, lahko kaj več napišeš o teh kraljičinih pirejih, please you ...
Pri naju danes v stilu pospravljanje hladilnika, za jutri sem pa eno super kreacijo našla, ne vem, ne vem.... morda bo pa že danes padla ![]()
![]()
![]()

| ežoj je napisal/a: |
MBrando: Danes pri meni: torej: kraljev krompir, cesarski zrezek in kraljičini pireji Ninđa, kakšn ti je ta sladki krompir v pečici? Jaz sem ga kupil dvakrat, uporabil sem ga edino, da ga narežem v čorbo, pa ne veliko zaradi sladkastega okusa. Ponekod od tega delajo nekakšno sladico ( kot kakšna halva ), kakšn je pa pečen v pečici kot slana jed, si ga ne prdstavljam ( a ne razpade čist? )
|
Ežoj meni je pečen v pečici super, malo sladkast okus sicer, ampak z malo soli in kumine ter česna v strokih je božanski. Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.
Ninja24
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z bolonjsko omako

Brownie z marelicami