Danes pomfri s pišč. medaljoni, solata (zelena, rdeča pesa, korenček)
Včeraj reciklaža nedeljske mineštre (dodano preveč riža in je nastala rižota).
Ninka, odličen kuharski blog, privlačni, enostavni meniji ![]()
![]()
![]()
Danes pomfri s pišč. medaljoni, solata (zelena, rdeča pesa, korenček)
Včeraj reciklaža nedeljske mineštre (dodano preveč riža in je nastala rižota).
Ninka, odličen kuharski blog, privlačni, enostavni meniji ![]()
![]()
![]()
| ežoj je napisal/a: |
Včeraj zjutraj, grem mal občudovat promet pri semaforju v naši vasi, ko se vstavi avto zravn mene in ena kulinaričarka me vpraša če bi kaj grozdja s geografskim poreklom ( štajerska ). Od serprajza sploh ne vem če sem kaj povedal, niti če sem se agredecimiento kaj, bil sem pa muy feliz. Zravn so bile tudi fige s geografskim poreklom. V ponedeljk za kosilo je bilo še nekaj kosov ribe od nedelje. Danes grem mim hedonista ( on je doma v sosednjem večjem mestu, nedaleč od naše vasi ), ko vidim, da je ravno pripravil kosilo za muco. Mal počakam ( da gre ) in ukradem muci kosilo: muca se bo že znajdla, meni pa taka hrana zelo tekne ( pa verjetn bo še en čas, glede na mnenje zdravnice o stanju mojega želodca ). No, glede zdravnice mi je to bilo zanimivo ( še bolj bi mi bilo zanimivo, ko to ne bi meni delali ): porinejo mi v želodec en šlauf, zdravnica eno učko zapre, s drugo kuka u un šlauf in baje vidi vse kako in kaj v želodcu. No, to zadnje ravno nisem videl, sem namreč ves čas mižal, vendar je žih tako, kako pa če drugače bit. Ampak, poglejte boljše sliko: kakšn fjužn okusov ( bi rekel en ), pa tudi fjužn barv ( bi dodal jaz ), da o prezentaciji niti ne govorimo.
|
uboga muca![]()
![]()
![]()
Danes: zelenjavna juha z ješprenom, čokoladne palačinke nadevane s hruškami in smetano
breskvaO, breskva! Kje si pa aparat pustila? ![]()
Danes: kunec, rjav riž, špinača,
radič in amerikana
lp
mzmVčeraj pohane marele, pire in zelje v solati,
danes pa goveja juha, tenstan krompir, korenček iz juhe in goveji zrezki na čebulici.
Lp
ursiiiPri nas bo: korenčkovo/grahova juha z debelo ribano kašo, dimljen tofu z malo omake, pečen krompir, paradižnik in paprika v solati. Pa kokosovi piškoti, ki sem jih ravnokar spekla (če jih bo kaj ostalo do kosila).
Se bojim, da se bo Ežoj povabil na kosilo, ker, kolikor vem, zelo obožuje tofu. Saj bi ga povabila, pa imam samo en zavitek. Bi bilo premalo za takega tofuljubca. ![]()
Svinjski vrat, riž, solata. In ker je še dovolj časa juha. Danes je ideja od Pirnice. Korenčkova z zdrobovimi knedlčki. Brez graha. Mislim, da bo to zame glavni del kosila. Hvala za idejo! ![]()
![]()
naor
SREDA:
![]()
Ajdova kaša na praženi slanini,

pohani jurček,
pečeno pišč. bedro;
rdeče zelje v solati:
Pozdravček!
Danes: kremna špinača, pire krompir, solata in piščančji zrezki po dunajsko.
Lp
tonskEžoj, ti si pa res faca![]()
Dragička, očitno imate gobane velikane, da jih že pohate! Jaz tako velike samo marele najdem.
Mi danes mesna in paradižnikova omaka, testenine, zame namesto testenin polenta, zeljna solata z zeleno in črna redkev v solati.

Pa še kostanj- malo sem ga preveč zapekla...

Pogrešam Babko
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi

Veganske palačinke