Včeraj po dolgem času piknik - žar ( čevapi in perutke) in fižol s kislo smetano s krompirjem.
Danes pa klasika, goveja juha, pražen krompir, meso iz juhe, za mojega pa pečen piščanec in zelena solata. Kasneje pa sveži buhtlji.
tanjaj
Včeraj po dolgem času piknik - žar ( čevapi in perutke) in fižol s kislo smetano s krompirjem.
Danes pa klasika, goveja juha, pražen krompir, meso iz juhe, za mojega pa pečen piščanec in zelena solata. Kasneje pa sveži buhtlji.
tanjaj
Midva pa danes zelenjavno juho z domačimi rezanci
krompir z zeljem, pohana bedrca, pohani šampinjoni, bučke in malancane. ![]()
![]()
![]()
namesto solate pa kar malo domačega rozejčka.
Lepo nedeljo vsem. ![]()
![]()
![]()
NEDELJA:
![]()
Goveja juhica z domačimi rezanci; filana paprika, pire (krompir, rdeč fižol); zapečene skutno-kokosove palačinke:

Pozdravček!
@ naor, me je tvoje včerajšnje nedeljsko kosilo, malo pred košarko odneslo juhco kuhat![]()
in moram rečt, da naju je danes prav ogrela. Je bil pa v zamrzovalniku tako velik kos mesa, da sem ga v petih litrih vode kuhala, še bo "župca....", čeprav so jo ta-mladi dopoldan z veseljem prišli iskat ![]()

MMM, kakšne slikice.
Jaz pa na kosilu pri tašči: pišč. juhica, pečen krompir in piščanec, solata - kumare
Skuhali pa so že 16 l marmelade - tu sem samo opazovalka in ne glavna akterka![]()
Mi danes govejo juho z rezanci, riži biži, telečji trakci v omaki, piščančji trakci v omaki, zelena solata s koruzo in redkvicami . Sladica pa priboljški, ki sva jih dobila za rojstni dan - bajadera, bacci...in kozarček renskega rizlinga.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes:
Torej: riž z jurčki ( skor v redu, še kakšno minuto bi ga bilo treba kuhat, pa bi bil v redu, tako je mal al dente, pa se to na sliki ne opazi in tega ne boste zvedli ), pa če že goljufam, recimo jetrca na žaru ( vsaj s slike je tako videti ( zakaj se spomnem proxme in besedne zveze " il quinto quarto " nimam pojma ), vam ostane kot običajno, da uganete s čem so polonjene olive.
![]()
ežoj
Danes: brancini, blitva s suhim paradižnikom, kuhan krompir, mešana solata
breskvaO ežoj, zdaj se greš pa še skrivalnice
, bolj gledam, bolj se mi zdi, da je samo nekaj votlega in praznega.
Morda so pa inčuni, kot neka gurmanska poslastica, ker ribice pri tebi pač morajo biti![]()
Danes: nekaj malega čorbe od včeraj in s feto ter olivami polnjene pečene paprike, zaprte s koščkom kruha, da sir ne uide ![]()
refošk in voda
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdov kruh z orehi

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom