ČETRTEK:
![]()
Čevapčiči, kifeljčar, šampinjoni z veliko česna, kumarična solata z jogurtom

Pozdravček!
ČETRTEK:
![]()
Čevapčiči, kifeljčar, šampinjoni z veliko česna, kumarična solata z jogurtom

Pozdravček!
Danes: Mesna lazanja in solata
leandrosPozdravljeni!
Vas redno prebiram, tudi redno kradem ideje, hvala vam zato!
Imam pa prošnjo za Trixi, in sicer, če lahko kaj več poveš o omakah in kozarčkih, npr. koliko prej jih skuhaš - pasteriziraš oz. kdaj jih je potrebno spraznit? Kje jih hraniš do odprtja? Bi se obnesle tudi zelenjavne omake?
Hvala.
Še malo povezano s temo: včeraj je mož kuhal - pekel, bučni polpeti v pečici, pečen krompir, solata kumare s kislo smetano.
Danes: srnina jetrca pražena s čebulo, rizibizi, zelena solata, velika porcija sladoleda.
Lp vsem
topsi
Midva s sinom danes po kitajsko: piščanec in indijski oreški v omaki, hrustljavi piščanec, basmati riž, kumarična solata
Mož pa bo zvečermesno omako in testenine ter paradižnikovo solato.
Topsi, omake imam v shrambi. Nekaj jih bo ostalo doma in bodo v omari. Ostale pa bodo romale v torbo, dodala bom en zamrznjen vložek zaradi vročine na poti. Na morju jih običajno hranim kar v hladilniku,saj so temperature v tem času izredno visoke. Količinsko sem predvidevala, da jih bomo porabili na dopustu. Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes pri meni:
| Trixi je napisal/a: |
Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot.... Kjer je volja, tam je pot. Trixi |
Proxima, zdaj si me pa čisto prestrašila.
Lani sem se tega lotila in bilo vse ok. Za sigurno sem sedaj kozarčke prestavila v hladilnik. Kar se tiče zelenjave sem prepričana, da bo ok, ker sem fižola oba prej popolnoma skuhala, paradižnikova omaka pa je že tradicija.Sicer pa sem navodila dobila v zelo stari knjigi, ko še niso obstajali zamrzovalniki....No, če me čez tri tedne ne bo, potem si imela prav..
.Stran jih pa ne bom vrgla, pa še zamrznjeni poti ne bi prestali.
Ežoj, tvoji cmoki so pa ![]()
![]()
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Samo šopska solata za kosilo.
. Pozneje pa še, ![]()
.
Verjeli ali ne: ričet (podobni problemi, kot jih ima mamamia..... pa še eno zmrznjeno polovičko kranjske klobase sem našla, ampak ta pride kdaj drugič na vrsto). Ker pa odmrznjen ričet ni kaj prida, je bilo treba umetniški vtis potem v drugem hodu popraviti s svežimi malinami.
SonjaOčitno midva nisva edina mahnjnena. V dveh dneh sva pojedla kilo surovega kislega zelja z rueben sendviču. Popolnoma nesezonsko sva se spravila delat corned beef, ta se pa porabi za sendviče.
Dari, kaj pa je narobe s šopsko solato (paradižnik, kumare, paprika, malo čebule, olive, feta sirček, bazilika, česen v prahu, sol poper)? Midva sva imela to solato prejšnji teden 3x zapored, tudi dragi se ni dotaknil kruha. Lubenica je bila za desert. Napokala sva se tako, da sva se enkrat še do kina komaj pripeljala.
Danes malo bolgneze v špageti bučki in paradižnikova solata. ![]()
![]()
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Panakota z belo čokolado in penino

Slivove rožice