Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pri meni ena taka ( skor zdravilna ) poletna čorbica:

Delano po trenutnem navdihu, brez zapiskov pa je recept ( žal ) izgubljen za prihodnje rodove! Res škoda!

ežoj

Pire krompir, špinača in pič. file pečen.

tanjaj

Hvala doktor EŽOJ za idejo in cedenji slin in druge dame, katere so pomagale z nasveti. 
Pa nisem mogel verjet, kako poceni so, tile možgančki. Jedel bom kot kralj. Preprosto, nostalgično, okusno!!

JUTRI:
- paradižnikova domača juhica
- kurji možgani z umešanim jajcem
- domač črn kruh iz krušne peči
- solata
- deci tardečega

PETEK:
Hvala za idejo od ideje draga angie.orhideja 
To si bom zacumpral, ampak ne bodo koščki mesa v biziju (madam angie me je opozorila da v biziju ni meseka (jejžeš) ampak so lokalnega in v lastnem potu nabrani ter shranjeni slastni jurčki), temveč bo ena kurja bremza....

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 16. 2013 20:05

Danes: polnozrnati peresniki z omako iz paradižnikov, jajčevcev, paprike...

skleda kumaric v solati, refošk

Tudi ta recept je izgubljen za vekomaj

lp

mzm

Danes: blitva s krompirja, brancin na žaru, paradižnik, paprika in kumare v solati (iz domačega vrta), polnozrnati biskvit s suhim sadjem

breskva

MBrando je napisal/a:

PETEK:
Hvala za idejo od ideje draga angie.orhideja 
To si bom zacumpral, ampak ne bodo koščki mesa v biziju, ampak bo ena kurja bedra....

Dragi Brando, tudi v moji rizi bizi rižotki ni meska , to so jurčki ( še lanska zaloga - ta je bila zadnja ).

angie :)

danes za kosilo  pišč.juha z rižom (zadnji ostanki od nedelje), pečen krompir, zelje v solati - za slikanje še zmeraj preutrujena 

Teden bo v znamenju kuhanja/peke buč, zelja, stročjega fižola, graha ... (nekateri bodo pogrešali )

majaos

Kumarična juha, popečen telečji zrezek, njoki z bučkami, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

V bistvu je bilo ene "garkel kosilo", torej vse iz vrta z mini dodatkom mesa iz mesnice

Zelenjavna juha (korenje, petršilj, grah, koleraba, čebula, krompir, zelena), pečen kropir, kremna špinača in pečeni mesni uštipci.

Za sladičko pa kopanje v domačem bazenu, kavica in sladoled.

ANJA

Rižota z lignji.Skleda zelene solate. nutela, narejena včeraj.

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti