Danes: čičerikina juha s suhim paradižnikom, domače žemljice
breskva
Hrustljava solata
Danes: čičerikina juha s suhim paradižnikom, domače žemljice
breskvaMišzmoke, mal pozno sem videla koment
naredila sta češnjev ciganski štrudel, pa ne čisto po receptu, sta pospravljala hladilnik, zelo dobro jima je uspelo.
Danes bo pa 'pašta' s tuno.
xMURKAxVčeraj:
Upošteval nasvet GURMANA EŽOJA in prepustil blitvo da kraljuje.
Naredil sem si eno takšno fino kombinajšn. Upam da se vam tudi dopade tako kot meni;
- Pečen mlad krompir
- Kuhan mlad krompi, na katerega sem poveznil jajčko na oko (pokril ponev s pokrovko in počakal le toliko da je zadeva zakrknila)
- Pečena purana prsja v kompaniji rožmarina in timijana (na maslu, seveda)
- Podušena domača blitva na ogromno česna (popražil zadevo na komb.masla in olivca---> bom raje z maslom in mastjo delal, ker je olivc domač in preveč kvaliteten za takšne zadeve)
- Skleda nežneeee kot puter zelene solate v kompaniji s papriko, kumaro, paradižnikom, korenčkom, fižolčkom.
- deci tardečega.
Zelo dobro in okusno. Hvala za predlagano, gospod Ežoj.
Danes; pa po želji in včerejšnem planu:
- slasten "kot se šika" RIZI BIZI (ali pa miny polžeki...še razmišljam)
- ena kurja bremza
- velika skleda nežne zelene dobrote
- deci tardečega
Sledi PEKI PROJEKT saj dobimo jutri EMINENTNI obisk novo pečenih EUROPEJCEV ![]()
Vsekakor bo eno MAKOVO PECIVO, za drugo pa se še odločam. Mislim da bodo kakšni keksi (morda na metre) ali kokosovi piškoti...
danes: puranji file na žaru, kuhan krompir, fižol, solata
mali kuharTelečja rižota, paradižnikova solata s kumaro, sladoled.
lp
juhica ( grah,korenček in peteršiljček iz maminega vrta ), za sladico pa limetina pita:
Včeraj ribe, v jedilnici na prvem štuku............... uf, ne, v jedilnici v pritličju haciende, ni se mi ljubilo slikat mize v nulo pospravljene, kot je pri meni zmeraj. Danes, spet dve ribi, krompir in " ajvar " ( kaj pa manjka tej kombinaciji ). V " ajvarju " je vmešano eno jajce................ :
![]()
ežoj
Danes goveja juha z rezanci, pražen krompir, dunajski zrezki, stročji fižol v solati, marelični biskvit in rabarbara

Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes: kremna fižola juha, mlečni riž
breskvaDanes: pečene polnjene paprike, v kozici pečen krompir, skleda solate in refošk
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljava solata

Masleni brizgani piškoti