Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando je napisal/a:

Dvomim da lahko jaz VAS učim o žličnikih in podobnih kuharskih zadevščinah, a v kolikor koga zanima kaj mu z veseljem odgovorim/pomagam. 
Nič kaj posebnega niso, ampak jaz enostavno OBOŽUJEM žličnike/cmoke in zato mene takšne zadeve zacumprajo 
Drugače pa EINFOCH KOT PASULJ 
En jajček + 5 do 6 žlic zdroba + muškatni orešček + fr.maslo z morsko soljo. Premešat in hopa cupa v refriđirejter
Čez pol urce pa vodo zavret in na malem ognju kuhat do željene nežnosti/trdote. Jaz imam rad "na zob". 

Pol pa po izbiri. PERFEKTNI so s kakšnim golažem, ali da se vkuhajo v obaro, ali pa z umešanim jajčkom ter posipani s sladkorjem, ali pa kot slana varianta. Tako isto obožujem posipane z ogromno drobtin + skledo solate. Občasno pa sladkor+mak+cimet in šalca mleka

Ajaaa, pa v bistvu res običajni žličniki, samo v drugem, nejušnem okolju . Bi bilo za probat, brezglutenska varianta se naredi s parmezanom in brezglutenskimi drobtinami. Za umret dobro pa tako dišijo, da se jim ni mogoče upret.

PS: Zame morajo bit trdivci!

Kar se tiče menija danes, nimam pojma še zaenkrat. Ne vem niti, a kuham za oba ali samo zase. Mikajo me tisti krompirjevi svaljki, ki jih imam še pol predala v skrinji , ukradla bom idejo o špinači/koprivah in en mesek zraven, pa bo. In - skoraj ne sme manjkat - ledenka z vrta.

rag_doll

PETEK:

Pečen kifljčar in perutničke; paprika, paradižnik z malo fete; kozarec belega

Pozdravček!

oooo Dragička, odlično kosilo  

Se mi sline cedijo, čeprav sem ravnokar jedla

Danes za kosilo na hitro: grška solata in 2 sendviča s tuno in zelenjavo

Zuckerfee

Danes enolončnica, palačinke, sladoled

Ledena limonada in 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: kruhova štruca, goveji golaž z korenčkom, zelena solata, rabarbarin puding

breskva

Včeraj; zajčkova obara s cmočki.

Danes: rižota in zelena solata.

Balenka

Danes: zelenjavna juha in najbrž zadnji šparglji, tokrat z bučnim pestom

in kruhom

lp

mzm

Kaj smo zadnjih nekaj dni jedli, pojma več nimam, če smo sploh kaj.......

za danes pa vem - midva: pire krompir, špinača, hrenovka in to zelo dobra,

moja mama, v njenem novem, čudovitem domu pa: kremna cvetačna juha,

pire krompir, filana paprika, jabolčna čežana in kokos potica.....

Zdaj pa imam skledo češenj in Vid in Pero šov, potem pa v vodoravni položaj

babka1951

Danes sva se s frendico dobile na pici. Ah, kak paše babji čvek.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sporočilo je spremenil(a) mojezlato dne 14. 2013 21:18

Miška, en lep krožnik si poslikala, mi je prav polepšal tale čudovit večer. Pravkar sem z mojega vrta prinesla svojo letošnjo prvo solato in si jo bom privoščila še nocoj. S česnom in  bučnim oljem. Pa k vragu kalorije. Saj sem jih veliko uničila v triurnem delu na vrtu.

Še nocoj bom spekla tudi češnjev štrudl, moja dva že zdaj cedita sline. Lepo je živeti!

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti