goveja juha z rezanci,
pražen krompir in mlinci,
pečen piščanec, sv. rebra, govedina iz juhe,
zelena solata in rukola, burek
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
goveja juha z rezanci,
pražen krompir in mlinci,
pečen piščanec, sv. rebra, govedina iz juhe,
zelena solata in rukola, burek
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
V soboto sva šla v gostišče Anton v Cerkvenjaku, kjer sva jedla gobovo juho in ploščo za dve osebi. Ostalo nama je ravno dovolj, da sva nesla domov in imela kosilo še včeraj. Zraven sem samo spekla krompir in pripravila solato.
Danes pa razmišljam o pici - domači.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/včeraj:
- pirine palačinke, polnjene s cottage cheesom, špinačo in koščki dimljenega lososa, zapečene v pečici
- zelena solata z Luštom
- kozarec chardonnay selekcije iz Goriških Brd
malo kasneje pa še breskve s sladoledom, alkoholnimi češnjami in čokoladnim prelivom
Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino.
PONEDELJEK: 
Ričet
(reciklaža včerajšnjega prebranca)
Pozdravček!
Včeraj smo imeli družinski piknik,
danes pa bo zelenjavna rižota in paradižnik v solati in ostaniki jabolčnega štrudla.
tanjajEžojči, a tebi škatla nagaja al nič ne kuhaš zadnje dni?![]()
V soboto piknik, v nedeljo piknik, danes bi jedla kar samo zelenjavno juho![]()
Ampak ker danes nisem dežurna za kuhanje ampak sem v službi, me bo presenetil moj mož.....po telefonu je bil blazno skrivnosten....hehehe sem malo preverjala kaj bo za kosilo, ker mi že kruli![]()
| Mygrace je napisal/a: |
Ežojči, a tebi škatla nagaja al nič ne kuhaš zadnje dni?
|
Ma, res nisem kuhal! V soboto, pohan oslič iz špara na Kozini, žemlja in pivo, v nedeljo ribja konzerva iz hoferja, ohne nevemčesa................. ma, to je bilo planirano, pol so me zamotili s pohanjem takim in drugačnim, pa narezane klobase, salame, siri.........., pa solata v enakem stilu ( taka in drugačna ), da pijače niti ne omenjam ( razvrata večer prej tudi ne bom omenjal ), omenil pa bom palačinke s skuto, v pečici zapečene, kot bi rekel en moj kamerat iz Mb, njom, njom ( ali nekaj podobnega ).................
Danes pri meni:
Vode so z geografskim poreklom:; temna, krški okoliš, svetla pa cerkniški. Buh požegnaj pridne predelovalce, ki skrbijo za duše................
ežojUuuuuuu, una šalčka me pa na baklave spomni. Joj, kolk bi jst zdele eno...............![]()
Danes pri nas (bo, ko bo) za kosilo: v pečici pečen krompir in kumare z jogurtovo-majonezno-še kakšno polivko. Okoli mesa se še odločam, če sploh bo.
Danes domače pleskavice, piščančji file in perutke, pomfri, šobska solata, redkvice, mlada čebula, ajvar ..... Ker me bolijo noge, nekaj na hitro.....
No, zdaj ko je vse mimo po časovni stiski hčerk ugotovim, da je pečen prebranec ostal v pečici.
Ojoj....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrtki s sirom in salso verde

Zviti krofi