Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

korenčkova juha, piščančji zrezki na žaru, krompirjeva solata

mmm, kakšne slike ...

majaos

SOBOTA:

7 ur hoda po hribih, kjer ni nobene koče. Na srečo sva imela nahrbtnik s hrano. Na slikci ni čokolade, pijače in bombonov.

Migla

Danes: puranji zrezki, pečen krompir, gobe v omaki, solata, piškoti iz belo čokolado in pomaranče

breskva

Danes (in jutri ne bo dosti drugače) : zelenjavna mineštra,  zavitek z ovčjo sirarsko skuto, zabeljeno z bučnim oljem, popečene olive, artičoke

zelena solata, vino

lp

mzm

NEDELJA:

Goveje/kurja juhica (od včeraj); 

pečeno piščančje meso, pečen mlad krompir;

zelena solata z mlado čebulo in čemažem:

Pozdravček!

Tako zgledajo rezanci, ko jih  nepridipravi dobi v roke: 

dragička, jaz bi rekla (kar se rezancev tiče) nepridipravu en hvala lepa , ker tisti dolgi rezanci prav grdo špricnejo, če z žlice v juho padejo in potem smo nerodneži popackani .

Midva sva pa jedla mad krompir pečen, sv. prato, radič.

Ognjič

Pri nas pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci in , svinjska ribica v gorčični omaki, cmoki, sirovi in  štruklji, kuhana zelenjava in zelena .

Za sladico pa  puding in stepena sladka smetana.

Aja pa malo in tudi.

irena66

Sobota: pomladna kremna juhica iz mladega krompirja in špargljev

Danes: v pečici pečena piščančja bedra, rižota s čebulo, jajčevci in šparglji, zelena solata

katka85

Danes pri meni: piščančja obara:

Štilo je pa por seguridad ( kot rečejo v naši vasi ), vi si ne morete mislit, kašne vse zverine so okili. Evo, slikano danes ( pa ti bodi feliz, če lahko ):

ežoj

Ežoj, ti pa imaš pestro...

Mi smo dopoldne izkoristili za hojo, zatem sem vzela bolognese omako iz zamrzovalnika, prepražila  še malo paradižnikove, pa testenine( zame riževe) in solatko. V hladilniku se hladi čokoladna rolada z smetano in jagodami za zečer in jutri, ko bodo tudi punci doma. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti