Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

@trixi: moje  "jamranje" se nanaša predvsem na " študente ". Čestitke za službo s željo da je tudi dobiš v "trajno last".

@jade: to ne velja, boš se mogla večkrat oglasit ( enako velja za stano r. ), kot včasih ( vi, mlajši po stažu na kulinariki, mal pobrskajte po albmih  za jade in stano r., da vidite mal kakšne so to fore )

@dragička: bienvenido  kot rečejo v naši vasi )-
Pri meni danes ( posledice včerajšnjeg obiska vaškeg ribnika ):
Kaj spet ni prav? A blitvo bi radi? Žal, blitva ima liste dolge 1 cm, bo treba še kakšn dan počakat, da zrastejo!
ps: oliver se navadil, pa kar preži na novo kombinacijo!
ežoj

maja os, pred nekaj dnevi si imela:

danes: riž v pečici s sv. pečenko, solatka

Kaj ti je to ( recept v parih besedah ), riž v pečici? ( a je to morda riž med krompirjem pečen v pečici? )

ežoj

Danes pri nas goveja juha, gobova juha z jurčki, pečen piščanec, telečji zrezek, pražen krompir, kuhana zelenjava, berivka 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

riž v pečici pomeni, da ko se je svinjska pečenka že skoraj spekla, sem dodala še opran riž ter zalila z vodo (da ne mažem preveč posod) - evo za boljšo predstavo še slikica - zadnjič mi je ni uspelo naložoti

majaos

Danes: rižota z jurčki, solata iz zelja in korečka

breskva

Porova-krompirjeva juha, hrenovka v testu, zelena solata, fižolova solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes zadnje poglavje čiščnja zmrzovalnika - še zadnja lanska špinača, mladi krompir na maslu s peteršiljčkom, jajčka na oko, za popoldan pa ravno pacam šarloto (biskvit pa tri vrste punča pa jajčna krema..... je veliko posode za oprat, ampak se splača).

Sonja

NEDELJA:

Goveja juhica;

reciklaža kus-kusa /od včeraj/,     

pečene puranje perutničke,

zelena solata

Pozdravček!

limnol je napisal/a:

za popoldan pa ravno pacam šarloto (biskvit pa tri vrste punča pa jajčna krema..... je veliko posode za oprat, ampak se splača).

Sonja

Je tole pacanje v bazi? če ni, bi se pa priporočala za recept, prosim!

lp

P.s. goveja juha z zdrobovimi žličniki, ozki rezanci s smetanovo omako s svinjskim mesom, krompirjeva solata (ne smejte se - izrecna želja potomke), za poobedek pa sok iz vsega sadja, ki se valja naokoli, že rahlo načeto in ga je treba porabit.

cervus

Pacanje je v Slovenski kuharici Felicite Kalnišek pod imenom Amerikanska šarlota, mislim, da kar v vseh izdajah. Če nimaš, javi, pa ti pošljem.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti