Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sva nabrala vrečo čemaža in še večjo maldih kopriv-

torej za kosilo pire, koprive kot špinača, kuhano jajce; iz čemaža bo pa pesto za shranit;

tabu

Danes čorba od zelja ( kitajskega ):

ežoj

Danes: frtalja

lp

mzm

mzm, mojga zanima, kje si tole nakosila

rrr

rrr,  pri sosedovih

Jajca sem dobila v dar, so od srečnih

lp

mzm

Nekatere ali nekateri ste tako zelo bio naravnani, da boste ves plevel po polju opleli? Regrat, koprive in podobno je včasih veljalo za plevel!

Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! 

Katrca11

Katrca11 je napisal/a:

Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! 
Katrca11

Hm, pri nas smo od vedno jedli špinačo iz kopriv, pa mlado meliso in luštrk (vsako posebej) z jajcem, pa regratovo solato, ne šele zdaj, ko je to moderno. Tudi čemaž je že dollgo na jedliniku, pa še kaj.

Danes pri nas nismo kuhali.

rimljanka

Pri nas danes tudi nismo kuhali. Sva bila na pici.

Včeraj doma žar.

Začetek tedna sem malo štrajkala, je bilo za vikend preveč. V ponedeljek beluši, korenje, polenta (vse samo kuhano)- Torek pire in špinača.

katti

Danes: juha iz koromača in korenja, pohane šnite z sirupom

breskva

Juha, piščančji ražnjiči, njoki, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti