Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sojini polpeti, pražen krompir, cvetača s praženimi drobtinami, pečena paprika v solati. Jaz, seveda, brez krompirja. Danes ne bo sladice, je bilo ta teden skoraj vsak dan kaj sladkega.

pirnica

Danes pri nas: kokošja juha s fritati ter rumenim in oranžnim korenčkom, pečen piščanec, nadev iz tega piščanca, pražen krompir, pečena jabolka z brusnicami, radič (kolikor so ga pustile srne) in regrat s fižolom, (teran).

Pozno popoldan pri sestri: skutno-sadni zavitek (čisto svež in vroč bo potoval tja v košari; najbrž  ali čaj,.....pa klepet, seveda, tam sta dva "mučenca", pa 4 z malo zamude bomo popraznovale zraven. No, po resnici povedano: nedeljski popoldan ob kavi, klepetu in sladici, kaj pa drugega.

rimljanka

Nedelja:  Puranovi zrezki v gobovo ,smetanovi omaki,pire krompi,motovilec...

lp goga

Danes: kurja juha z rezanci, pišč.file na pariški način, krompir z zelenjavo iz pečice, mehka zelena solata in .

Lepo nedeljo želim!

irenakr

Najprej navijanje za našo zlato Tino in en aperitiv, zdaj pa bo goveja juha z rezanci, domače pleskavice, piščančja nabodala, ajvar, čebula, šobska  solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj domače testenine s smetano in zapečenimi kozicami s cimetom, zelena solata z radičem. Danes rižota z rdečim vinom in pečenimi jurčki iz pečice, zelena solata z radičem, jabolka v listnatem testu in peka kruha.

lp, pinka 

Midva sva danes jedla zunaj, odločila sva se za "Gostišče Oštarija" ob vznožju Toškega čela.

mož: gobova juha, nadevana telečja prsa, pečen krompir in mešana solata

jaz:  krožnik, imenovan tris lignjev in paradižnik z mocrelo na rukoli

za sladici oba sadno kupo in na koncu kavico.

Postrežba in hrana odlični cena pa presenetljivo solidna.

Dve topli in svetli urici v teh turobnih dnevih.

babka1951

Danes pri meni, dušena svinjska rebra po turško:

Naor hvala, za tisti kiš res nisem nikoli slišal ( pa sem pred časom pogosto hodil v Francijo ). Ja, kaj pa čmo, se učimo ( nekateri ) celo življenje.

ežoj

goveja juhica z rezanci, sv. pečenje, matevževi svaljki, zelena solata, peče se pecivo na suho

majaos

babka1951 je napisal/a:

Danes: najboljša kisla repa "ala katti", zabeljen krompir, rebrca in

babka1951

O babka lepo. Me ful veseli, da vam je blo všeč (sem videla pod mnenji).

Danes:

goveja juha s korenjem

pečen krompir in s.rebra

ledenka

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti