Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando je napisal/a:

mišzmoke: Kako naredite tele zanimive in slastne polentine knedle polnjene z sirom?!?!!? Tuhtam, pa tuhtam, pa nič ne spotuhtam. Morda prvo skuhate polento, nato pa preden se čisto ohladi dodate kakšen staran/trši sir in naredite kroglice? Nato pa samo še popečete na olju? Morda molim taco v pravilno smer?

Prisežem, da jih delam sama, 

Na tačko , si zadel smer! Polento skuham, jo zvrnem v plitvo posodo, še zelo toplo po kosih v vlažni dlani sploščim, v sredo dam košček mozzarelle in oblikujem cmok,  ga malo sploščim in  popečem na olivnem olju.

Seveda je nadev poljuben.

Danes: nekaj včerajšnje polente z dodano današnjo belo, oslič na rdeče

brokoli v solati, pomaranče

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

MBrando je napisal/a:

mišzmoke: Kako naredite tele zanimive in slastne polentine knedle polnjene z sirom?!?!!? Tuhtam, pa tuhtam, pa nič ne spotuhtam. Morda prvo skuhate polento, nato pa preden se čisto ohladi dodate kakšen staran/trši sir in naredite kroglice? Nato pa samo še popečete na olju? Morda molim taco v pravilno smer?

Prisežem, da jih delam sama, 

Na tačko , si zadel smer! Polento skuham, jo zvrnem v plitvo posodo, še zelo toplo po kosih v vlažni dlani sploščim, v sredo dam košček mozzarelle in oblikujem cmok,  ga malo sploščim in  popečem na olivnem olju.

Seveda je nadev poljuben.

Danes: nekaj včerajšnje polente z dodano današnjo belo, oslič na rdeče

brokoli v solati, pomaranče

lp

mzm

SPLENDID 
HVALA LEEEEEEEEEEEEEEPA!!!

Danes: 
Gosta zelenjavna juha (ostanki od srede) s piščančjimi kračicami. Some kind of KURJA RAGU JUHICA. Le da brez knedlčkov.

Jutri:
Ostanki četrtkove jote s fižolom. Vkuhal bom le še različno zelenjavo in naredil tako fiiiino gosto repino juhico. Zlate kroglice in žlica popra za umetniško noto 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pri nas pa danes fižolova in porova juha (jaz ne maram fižolove ), pa verjetno še malo pomfrija in solata.

JJ

Danes: zelenjavna juha, ajdovi-skutini štruklji, zelena solata in motovilec

Jutri: goveji golaž z kruhovimi cmoki, solata

NENA58

PETEK:

Pražen telečji "šimbas" v belem vinu, dušen riž s parmezanom, dušen korenček, bučke in jabolko; zelena solata:

Pozdravček!

Pri nas pa danes fižolova in porova juha (jaz ne maram fižolove ), pa verjetno še malo pomfrija in solata.

JJ

danes Pad Thai (recept iz baze) z veeeeeliko čilija  slastno, enkratno!  

Mamka Bršljanka

Jaz še vedno ne morem nalagat slik v shrambo slik. Odprem pa jo lahko samo pri sporočilu. Pa imam ff.

Danes veliko na sončku,  zato malo po svoje- sinček makarončki z mesno omako iz zamrzovalnika (o kako prav pride ena porcija), jaz motovilec z čičeriko in popečeni gamberi s sirom, tamari omako  in začimbami

mož pa omiljena hrenovka, fižol v solati z redkvico in čebulo, kruh.

Za sladico palačinka z nutelo in sacher tortica  s smetano.....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: Oslič po dunajsko,francoska solata.Za sladico,hitra pita z jabolki ,makom in lešniki..

lp goga

Sporočilo je spremenil(a) gogad dne 01. 2013 18:12

goveji golaž, makarončki in polenta, zelena solata

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti