Včeraj smo popoldne pekli še tunino pizzo in pogačo s čebulo in slanino. Po včerajšnjih dobrotah danes telečja obara, pa mogoče še kakšen košček ledenih kock.
Brgita
Svedri s parmezanovo kremo
Včeraj smo popoldne pekli še tunino pizzo in pogačo s čebulo in slanino. Po včerajšnjih dobrotah danes telečja obara, pa mogoče še kakšen košček ledenih kock.
BrgitaZadnje čase nor na cvetačo, zatorej spet ena taka fina juha + solata iz radiča,oliv,koruze,paradižnika.
Zvečer pa klasika. Dober film, OGROMNA ŠALCA ČAJA in par domačih piškotov oz. dober apfelštrudl kateri mi je bil včeraj dan od dobre dobre prijateljice. NJAAAM. Takšen je, kot se spodobi. Jabolk ogromno, testa za noht.
danes: zelenjavna mineštra
mali kuharDanes, kislo zelje s klobaso:
Danes kuhali domači
: pire, krvavica, zelena solata
Danes vegi pica z ogromno paradižnika, paprike, šampinjoni in črnimi olivami. Njam. :)
msegov

Sobota, nedelja in danes.

Včeraj odlična česnova juha a la svakinja:
Potemje bia svinjska ribica v omaki,
dodoli
, za solato kitajsko zelje s papriko in fižolom
mamamia
Kisla repa,krompir v kosih z petršiljem,krasna domača krvavica(da ne bom postal vegetarijanec).
Pa še odgovor Mbrandu,ker me je s svojimi krasnimi prispevki motiviral,da vsak dan jem zajtrk!
Skuta je od tule
http://www.zdruzenje-zekzz.si/kmetije
Pa še marsikaj drugega se da dobiti!
V trgovino grem še po sol,poper in olivno olje-lažem tega mi pripeljejo na dom od tule
So se mi zagabili potrošništvo in svinjarije ki se delajo z našim denarjem,zato res kupujem Slovensko,lokalno in ekološko hrano,pa še lepe pešpoti imamo z Zasavju,za krasne nabavne izlete za vikend![]()
Rezultat po kakšnem letu-za hrano zapravim manj,jem bolj zdravo hrano,pa še moj denar pristane v pravih rokah,ne pa da kmet dobi drobiž-levji delež pa pohopsajo trgovci in država!
Viva la revolucion!(vsak naj jo začne sam pri sebi)
Mater sem se razpisu,kaj čmo revolucionarni časi so,a ne Ežoj!
polarbear
Samo pozdravljam, kar si napisal. Z veseljem bi te posnemala, pa se žal iz centra Ljubljane takale nabava ne bi obnesla. Kdor ima možnost, jo naj pa zagrabi z obema rokama.
P.S. sem pa res mislila, da si se odrekel mesu. ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Domači sladoled za vroče poletje