Musaka, mešana solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Zeljne krpice
Musaka, mešana solata
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes bo za kosilo: Prežganka, pohan sir, pomfri in solata.
Mastna hrana.![]()
![]()
lp, pinka![]()
Danes: lazanja z mletim mesom, solata.
rosie

segedin golaž in ajdovi žganci
Balenkadanes: mariniran piščanec in pečena koleraba
mali kuharTorek: Večerja s prijatelji v lokalni betuli, vsak je jedel nekaj drugega in ker vem, kdo je glavni chef, sem naročila nekaj, kar za živo ne bi jedla kje drugje: Gres in škampe. (najraje bi kar obraz potunkala v skodelo, tok je bilo dobro in kremasto in dišeče), dragi je imel ovčji pot roast (ali osso buco) z neko zelenjavo. Za predjed košček sashimi tune, prav fletno popečene, kot se za tako tuno spodobi; nekaj kolobarčkov kalamarov in ena jakobova pokrovača. Pol moje porcije gresa s škampi je šlo z mano domov in je v zmrzovalniku za "hude čase".
Pri nas doma: za desert kruhov narastek z bučo in viskijevo omako, vino in klepet.
Sreda: Saj imamo res radi tele naše prijatelje iz EU, ampak nacrtajo se ravno okrog zahvalnega dne: Peljali smo jih na naš barbeque v najbolj znan lokal v mestu. Ne da smo samo jedli
, danes se počutimo
.
Četrtek ali "Happy turkey day": Puran, nenadevan, rustikalni pire krompir, slan kruhov narastek, zelen fižol na gobovi omaki, brusnična omaka (s pomarančnim sokom, rjavim sladkorjem in ingverjem), za desert isto kot v torek plus štrudelj. Slednjega je toliko, da ga moram peči v dveh rundah!
Zdaj se en teden ne bom oglašala, ker dragi bo moral poskrbeti sam zase, jaz se bom pa postila s solatami. Hudir je, če si navajen jesti ko
, potem pa dva dni zapored VELIKO preveč poješ.
![]()
![]()
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22.nov 2012 16:49
Happy turkey day še naprej! Mi pa uživamo, ko beremo takele happy poste.![]()
![]()
Danes: nedolžna jota, kakijeva pena (kakija mi je škoda obdelovat, a na posebno željo, no, naj ji bo)
lp
mzmirena in tedyka, hvala za nasvete, vidi se, da sem še mlad znanstvenik ( raziskovalec ), morda me res tokrat ne bodo sprejeli med akademike. No, bo pa drugič priložnost, saj sem še mlad.
Danes pri meni:
Kaj, ste mislili, da bom omako od včeraj dal mucam?
Pa, katti, kaj pa ti je tisto na levi sliki?
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zeljne krpice

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem