jkd (se mi zdi) je spraševala po receptu za svež fižol, danes sem ga naredila "nedolžnega" (jajčevec, paprika, paradižnik, čili, veliko česna, začimbe)
Včasih pa res paše jest sam ![]()
lp
mzmjkd (se mi zdi) je spraševala po receptu za svež fižol, danes sem ga naredila "nedolžnega" (jajčevec, paprika, paradižnik, čili, veliko česna, začimbe)
Včasih pa res paše jest sam ![]()
lp
mzmDanes: boranja, palačinke z domačo slivoo marmelado
ČETRTEK:
Ričet (suhi sv. rep, nogica in rebrca):

Pozdravček!
Danes:
goveja juha z rezanci, pečen kos piščanca, telečji kotlet, pečen krompir, fižol z redkvijo, mešana solata
Jutri: zelenjavna enolončnica, palačinke
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Polnozrnate tortilje polnjene s tuninim namazom, gratinirane s sirom. In paradižnikova solata (če ga ne poeberemo v kratkem bo na koncu to ledena trgatev
)
Ah, irena, od megle ne morem dihat, vseen hvala.
miška, a te ni mami naučila, da se med jedjo ne bere?
Meni en ( dober ) prijatelj svetuje, da naj se držim friganih rib. Ma, saj ima prav:
matra me pa le, majoneze mi je zmanjkalo ( a kje je še štipendija ). Glede mojega malega sveta antikapitalizma: dragi prijatelj, vse se je sfižilo, nobene romantike več, to ni več nobeden mali svet, prevelik je postal, čezdalje več jih vidi, da je kapitalizmu odklenkalo, sedaj so vsi pametni, pa nič ne razumijo, niti novinarji ne, vsak dan na televiziji, kradejo, kradejo, ja ljube duše, to smo se u šoli učili, da v kapitalizmu je ena sama lopovščina, seveda kradejo ............ uf, v kateri temi sem, se mi zdi da to ne paše tukaj.
Kakorkoli, lahko njemu ( mojemu ( dobremu ) prijatelju ) govorit, mene pa bo megla čisto ugonobila, se je nikakor ne znebim. Pa tako ( v real lifetu ) se niti ne opazi le na slikah.
( ta je za unga mojega ( dobrega ) prijatelja, on to naravnost obožuje )
danes: sirov burek
mali kuharDanes: kurja juha s palačinkami, polnjene bučke z ajdovo kašo, radič s krompirjem in
.
lp
Uf, irena, ravno sem mal pogledal nekaj strani nazaj: una slika, s kupico vina ti je zelo lepa, pa tudi današnja!
ežojDanes: pečen krompir, pečene perutničke, smetanova omaka iz jurčkov in golobic, solata iz radiča, rukole, ledenke, mlade špinače in regrata.
Ežoj, tvoj mali svet se širi v neskončnost, tako kot vesolje.
Kar se kapitalistov tiče - saj veš, kaj oni pravijo nam, navadni raji: če nimate kruha, pa jejte potico.
rosieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Pečeni svaljki s pomako iz feta sira