Danes: mineštra, skutin narastek z višnjami

Najboljši limonini razpokančki
Danes: mineštra, skutin narastek z višnjami
danes: piščanec v gobovi omaki, pire kropir, solata
mali kuharKer je bil vikend naporen in smo jedli "usput" je bilo ponedeljkovo kosilo bolj nedeljsko: goveja juha, pohančki, pražen krompir, paradižnikova solata....hvala mami ![]()
ANJA
Težja izvedba morskega: sardelni fileji, nadevani s česnom in peteršiljem, panirano i n ocvrti, a brez tatarske omake:
Včeraj: zeljna solata(eni s fižolom, eni s paradižnikom)
ledena kava
domače slive, marelice(ne domače)
Danes: lazanja, mešana solata, palačinke
lp
ledenka_U Mamamia, te sardelce pa dela moja tašča in so izvrstne. Rabiš pa čas, da ribice očistiš in potem še spaniraš.
Naše današnje kosilo bo tudi ribje. Odvisno od ponudbe ribarnice, po vsej verejtnosti bo orada ali brancin, na hitro popečen v olivnem olju. Zraven pa solata in seveda kozarec ali dva vina.
Vilma
Vilma, sem na dopustu, tako da imam čas in sem sklenila enkrat to poskusit ... saj, pol sardelic je šlo za to, pol pa za stari dobri klasični način - malo pomokane in pečene v olju ... , ostanek smo porabili za savor , to je osatnek ostanka ...
Mamamia, uživaj! Stavek je bil napisan zgolj kot fraza, ker zagotovo to počneš! ![]()
Ob zadnji fotki mi je padlo na misel, da bi lahko imeli tudi temo na forumu "kulinarične dobrote na dopustu".
Se mi zdi, da bi nekateri imeli veliko za napisat! ![]()
Nedelja: Fina lazanja ala FEKI (moj dober kolega. Bil povabljen na kosilo) ter VELIKA skleda mešane solate narejena na moj način ( olivc, balzamico, fižol, koruza, paprika, kumara, paradižnik, dosti česna, čebule...ufff). Saj ne vem no, lazanje sem pojedel en štiklc, solato pa skoraj polovico sklede![]()
Včeraj: Pečene domače bučke in jajčevci na žar plošči ter domača narezana zelenjava
Danes:Zapečena polenta na rožmarinovem olivnem olju, narezana sveža zelenjava in šalca domačega kislega mleka
Jutri: Z mojo srčno ljubeznijo oz. krvnim bratom, ter mojo naj naj prijateljico (vzameta se sept. Meni pa že sedaj gre na jok, pa še niti nisem začel pisati govora. IJAAA, priča bom! No, saj drugega sploh nisem pričakoval) in njeno sestro na praznično potepnaje okoli ČRNEGA JEZERA in 3 ŽEBLJEV nato pa k mojim na Tinje, kjer bomo imeli praznično pojedino, ki jo bomo mi mladci naredili. Jaz sem že spekel bananin kruh, jutri zjutraj pa še ene kekse, katere moja mama obožuje in hopa na potepanje.
V nedeljo sem kuhala za razširjeno družino (beri žlahto), nastalo pa je tole:
goveja juha z jetrnimi cmočki, bučna juha
pražen krompir, mlinci in šmarješki štrukeljčki
pečena račka, pečen piščanec, pečena svinjska rebrca, zajček v smetanovi omaki, govedina
zeljna solata, radič, kumarice, hren, stročji fižol
orehi, huzarčki, razpokančki, jagode, pecivo z jabolki in pudingom, rezine z jajčnim likerjem
![]()
čevapčiči, pečene ribe
kruh
paradižnik in sestavljena solata
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najboljši limonini razpokančki

Suši z zelenjavnimi polpeti