danes pa bo: piščanec na žaru, čičerikina juha, solata
mali kuhar
Orehova rolada
danes pa bo: piščanec na žaru, čičerikina juha, solata
mali kuharAnja, vidim, da vam ni hudega. Uživajte še naprej! ![]()
Pri nas pa nadvse poletno, v objemu domačih kumaric in paradižnika ( le kako je to mogoče, da ima tisto, kar zrase na tvojem vrtu čisto drug okus, kot enak produkt iz marketa ?), s krompirjem, rižem, olivnim oljem...Tudi v pasu se pozna, nimam nič proti. ![]()
![]()
Tudi pri nas pridno koristimo pridelke z domačega vrta ... Paradižnika skorajda ne dohajamo, tako da ga kar nekaj roma tudi k sosedom, žlahti ...
Tako da danes kremna bučna juha, pečen svinjski kotlet, kuhana cvetača (letos imamo na vrtu na začudenje vseh tisto ta zeleno, malo podobno vesoljski
) in kaj drugega kot paradižnik v solati.
Nič nam ne manjka!![]()
TOREK:
Blitva s kuhanim krompirjem, pečen ribji file; zelena solata:

Pozdravček!
Tud pri nas komaj dohajamo kumare, papriko in paradižnik. Tako, da je vsak dan vsaj solata.
Danes testenine s paradižnikom, kumare s smetano;
včeraj ražnjiči, klobasice, zenf in solata- parad., papr., kum., čebula.
Danes: pečene postrvi, kumarična solata s krompirjem.
rosieTudi pri nas šibajo testenine ( špageti! ) z paradižnikovo omako, pregrešno dobro iz svežega paradižnika, kar vsak dan bi jih jedla ![]()
![]()
Včeraj smo imeli krompirjev golaž s hrenovko,
Danes mineštrca in hladne palačinke z orehovim nadevom in čok. prelivom..
Lep dan želim,
ursiiisolata iz pqradižnikov in kumar
koruzni vaflji(kuplejni)
marelice
lp
ledenka_Evo Ursiii jaz tudi to mlatim že 2 dni,čez pa naribaš malo domačega parmezana![]()
![]()
Jutri bodo pa pikantni jagnječi burgerji,pa po dolgem času zelena solata namesto paradižnika.
polarbear| anja je napisal/a: |
Pravzaprav se mi je ta ideja utrnila ob branju Luninega vprašanja. Pravzaprav imam včasih že čez glavo spraševanja družinskih članov "kaj naj naredim jutri za kosilo?" In oni seveda odgovarjajo z "Kar hočeš, meni je vseeno, kaj bi pa ti jedla, oh briga mene, samo da ne bo zelje,...." Kaj če bi uvedli rubriko npr. z naslovom Kaj jutri za kosilo? V njej bi predstavili 5-10 predlogov in nam ki si vsak dan sproti razbijamo glavo pomagali hitro in enostavno rešiti težave in nahraniti naše domače jedce?
....kaj pravite?....
Anča
živjo vse ženske smo vedno v tej dilemi kaj jutri za kosilo. vendar je naljažje tako da vedno pogledamo najorej v hladilnik kaj imamo včasih imam doma samo salato, jajce testenine im paradižnik ali kaj podobnega ali pa mleko pšenićni zdrob, moko, kriuh in se da nahitro vse skupaj skombinirati v roku pol ure lahko imaš odlično kosilo edina stvar je ali so tvoji jedci pretežno mesni ali zelenjavni? vendar vedno ti lanko uspe npr: zelenjavna juha iz odlične sveže zelenjave + pečena polenta + špinača s kakšno hrenovko ili sojinim polpetom ali kaj podobnega uporabi domišljijo ali pa zopet vprašaj za nasvet. lp |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Skutna pita