Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes že trtji dan zapored na jedilniku stročji fižol - tokrat fižolni golaž, kot mu pri nas pravimo. Pa še ene par vrečk sem ga morala vakuumsko zapakirati in dati v zamrzovalnik, ker mislim, da me že nekam grdo gledajo, ker je vsak dan samo fižol za jest.

Jutri tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo (bučke, paradižnik, paprika, koruza), kumarična solata.

msegov

Rimljanka, sem že popravila. Bučke so bile. Vsak dan bučke, na sto in en način. Jih res obožujem, in sedaj, ko je sezona, so vsaj enkrat dnevno na jedilniku. Danes so že bile za malico.

Za kosilo pa: pečeni fileji osliča, pečen krompir, blitva s česnom, kumarična solata.

pirnica

Včeraj kosilo na hitro: kruh, maslo, marmelada (s tem niso bili vsi zadovoljni), potem pa po opravkih v prestolnico.

Danes kosilo za dva konca: juha iz stročjega fižoila na kislo,

po postnih dneh se prileže haše omaka, polžki in zelena solata.

Balenka

meso s sladkim zeljem, v kosih kuhan krompir.

lp

cervus

Včeraj sem tu nekaj kvakala kako v tej poeltni vročini ne kuham kaj prida ... No, pa je prišla kezen: potem, kos em počistila hišo do vrha do tal, sem ostanek dopolneva in zgodnjega popoldneva preživela v kuhinji: polnjeni lignji (za štiri osebe, ne samo nekaj malega ...), pečen krompir, riž, solata iz bučk in kumar z zelišči ... Lignji polnjeni z lovkami, pršutom in feta sirom:

mamamia

Enako kot včeraj, le, da je jedilnica druga: ............. pa cel dan jamranje v senci, požirek mrzleg piva, nekaj bereš in jamraš ( vsake tolk  ): uf, uf, kdo bo tole zdržal............ pa zdržiš............

ežoj

Kar na hitro! Komu se pa da, pa še zadnji dan Lenta je
Narezana zelenjava, nekaj vložene zelenjave, 2 vrsta sira, 2 stiropora z dionsko gorčico, za posladkat pa rožičev biscot, 1 scones z cimetom in 3 kolobarji madžarske role brez file. Hmm, sem pozabil kako se že reče tej, kvazi šamroli

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

LEDENKA . Alles gute pa še dalje lepih trenutkov, družbe in velikega srčka. Preklon in poklon za madam.
Zelo prijetna roj.dnevna pojedina. V tej vročini takšne zadeve prav pašejo. Narezek, kakšno dobro vino, vrt, koce, družabne igre, pol pa fino pecivo. Res sicer da boš švicala, a kot vemo je to itak dobro za telo, da se razstrupi! Če pa zgodaj vstajaš, tako kot jaz, pa se da čisto komot preživeti pečenje in pol uživaš dan veni, ob mrzlem bezgovem soku, dobri knjigi in se veseliš gostov!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Zelenjavna juha, pečen krompir - kifeljčar, hrenovka, solata  - paradižnik in kumarice.

daga

Danes: bučine polpete, al zrezki, al kako se prav reče, (vezivo je kuhan krompir) s prilogo

radič, kruh, teran še bo

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti