Ričet in slivovi cmoki od lanske jeseni.
rosie
Goveja juha z valjanimi rezanci
Ričet in slivovi cmoki od lanske jeseni.
rosieDanes: mineštra, slani mafini
Spet ušate, ampak tokrat jih nismo sami potegnili iz morja, ežoj bi rekel, da so nas naskočile iz ribnika na ljubljanskem barju z enim čudnim francoskim imenom. Zraven blitva z veliko olivnega olja in česna in domači kruh.
Sonja| ežoj je napisal/a: |
Danes pri meni kosilo iz en nobl kuharske bukle. Receptu se reče " Sin Carne ", vragsiga vedi kaj jim to pomeni ( možna razlaga je, da je sin nekega Carneta to rad jedel ): ( čeprav mal dvomim, un ajvar je precej pekoč )
|
V resnici je Carne bil nek Latinec, njegov Sin pa je snedel meso. Od tedaj se pri vsakem brezmesnem obroku še mnogi spominjajo nanju.
Ajvar je domač?
TanjaG.Solata,solata,solata.
Hlače pa kar same lezejo dol. Nove luknje na pasu. Not good, not good...
Danes: pražene gobe z jajčko, zelena solata, kruh
Jutri: ribe, blitva s krompirjem
Nedelja: nekaj z žara, tatziki, solata
matejaozPETEK:
Danes nekaj na brzino, in sicer: v voku pražen puranji mesek, mlada čebula, paprika, za po vrh še jajček, domač kruh. Seveda, še skleda zelene solate:

Pozdravček!
Danes nekaj na hitr'co: kranjska klobasa, ržen kruh, skleda solate.
msegovJa, Tanja, ajvar je domač, kolk je pekoč verjetno si sovaščanka lahko predstavlja. Hvala za pojasnilo, verjetn imaš prav
.
Danes neki iz kuharske knjige " kuhamo za maharadžo " ( maharadža - boljše stoječi kmet na indijski vasi ):
jedi se reče čorba dad olpa deš, menda to pimeni čorba od boba v tamilskem jeziku ( verjetno bo tanja bolj vedla )![]()
Nope, ežoj, pojma nimam!
Bi pa z veseljem zajela iz tega krožnika! Že 2 dni sem na presnetih prigrizkih in mašilih, polovicah jabolk in grižljajčkih stoje ali med tekanjem ko brezglava
In kaže, da bo vsaj do večera tako! ![]()
Torej moj nasvet za vaše današnje kosilo: vse, samo mojega ne! ![]()
Jutri pa piknik v nekem gozdu. Če bom našla pot.
TanjaG.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveja juha z valjanimi rezanci

Jernejeva sadna torta s smetano