Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas so te dni kuhali drugi, drugje. Daleč najboljše so skuhali "U pauka", globoko v tleh, v soju sveč, ena super zelenjavna kremno_nekremna juha, pohvaljena od vseh, golaž s knedlicki, kot se spodobi, rahlo pikanten, eno super dobro pecivo domače izdelave in, kakopak,  pivca. Ker, če tam ne piješ pivca, ........

Kaj bo danes, se še ne ve. Skleda hrustajoče itd. solate bo jutri, domadoma, sezona špinače, ki je pri nas trajala 2 meseca, je mimo, zdaj bo sezona blitve, mlade čebule (in šalotke) je na pretek,..... vaški ribnik je predaleč, delo čaka, da se ga opravi, hmmmmmmmmmmmmmmmmmm. No, nekaj bo že. Zdaj sem pri .

rimljanka

Včeraj sem si naredila bezgovo cvrtje, zraven pa zeleno solato, hči je pospravila fižolovo juho in marelične cmoke iz zamrzovalnika, ker se ji je mudilo. Možu in sinčku pa sem skuhala krompirjev golaž z hrenovko, preostanek pa sem nesla moji mami, ker ga ima zelo rada.

Danes zelenjavna juha, ocvrt piščanec, svinjski dunajski, kumarična solata

Za jutri pa so mi naročili govejo juho, pečenega piščanca,  pečen krompir,  kuhan brokoli, solato.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mi smo pa danes jedli skuše na žaru z pečenim krompirčem in dušenim korenjem z petršiljem

učeraj pa IDRijski žlikrofi in svinjina v gobovi omaki.

jutri pa.. ??

Lep dan želim!

ursiii

PETEK:

...in še enkrat golaž, šurlice, zelena solata z mlado čebulo, jagodeee:

Pozdravček!

danes; zrezki od križanja divjega in domačega prašiča,pire krompir z šinačo,zelena solata in za posladek češnjev zavitek

runo01

za večji del družine: grahova mineštra (mlad grah in mlad krompir),kruh

zame: aričoke v omaki

za vse pa potička..na sliki orehova, imamo pa še kokosovo iz baze in ponarejeno

lp

ledenka_

Rižota z lignji in paradižnikova solata:

rrr

Danes vegi kosilo:

ežoj

U, si med vegije prešel, al je bil vaški ribnik zaprt? Al je pač petek...........

Pri nas danes: krompir iz pečice, puranji zrezek na hitro, kumare v jogurtovi omaki, češnje in ingverjeva limonada za žejo.

rimljanka

Danes sardele in zelena solatka.

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti