Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

V nedeljo, familijarni piknik, v ponedeljk, pospravljanje " ostankov od nedelje ", danes:

Simfonije okusov ne bom niti omenjal, kako je z meditacijo in dovršenostjo vesolja si že lahko mislite, jaz tudi tega ne bom omenjal, kajti, vesolje je vse polno energij in bo takoj nekdo omenil bioenergijo, ena druga bo pa potegnila bioresonanco. Jaz si nekje vem kaj je bio, vem pa tudi kaj je energija, pa tudi resonanca vem kaj je. Kaj bi to bilo bioenergija in bioresonanca nimam pojma, pa vam tega nikakor ne mislim priznat, kajti ( kot verjetno veste ) sedaj imamo kapitalizem in si je treba dvigovat samozavest, kot vseved.............. pa itak, jaz nisem od foha, to se verjetno učijo na unem faxu za šavje in golazn, pa naj kdo od foha to pojasni. Uf, uf, vsaj ena tri hudička moram pripopat, pa evo:

ežoj

Bioenergija bi bila po moje tista energija, ki v celicah poganja procese, pa še kaj počne, skratka, omogoča opravljanje dela. Načeloma se takim molekulam, ki so nosilke energije, reče ATP (nima veze z ATP turnirji v tenisu, razen, da se na njih veliko molekul ATP razgradi/izgradi).

Danes pri meni: goveja juha s kroglicami (ne ista kot včeraj), blitva s krompirjem, pečene perutničke, jagode slovenskega porekla, krompir je bil iz Egipta, blitva s Štajerskega, perutničke iz Prekmurja menda. Govedina je pohorska, ki je dala juho. Za dodatno sladico: delavci so nehali postavljati grušt, malo miru se prileže. Aja, kozarček zelena, itak, da nekje z Vipavskega, od kod sicer.

rimljanka

Pri nas danes juha iz lisičk (jih je prinesla hči iz  Istre), šmorn in čežana.

rosie

Paradižnikova juha iz domače šalše (še zadnje od lanskih paradižnikov), piščančja nabodala za otroke, pečena telečja rebra z zelenjavo za odrasle, radič z rukolo, za otroke smoothie, za odrasle špricer "da-nas-smuti" 

TanjaG.

xxs je napisal/a:

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Zakaj se ričet ne sme jesti v nedeljo?

Vanja

Ne vem, moja tašča verjetno misli, da je to greh

xxs

XXS, če boš redno prakticirala, jih boš mogoče navadila, da se fino preživi, če nedeljskem meniju ni juhe, pečenke, krompirja in solate.   Enega lepega dne bom skuhala ričet samo zase in ga spravila v skrinjo. Samo na hladno vreme moram počakat.

Drugače pa, pri meni (ednina) pol Dr. Oetker pizze, prva polovica je bila včeraj. Da vidim, če bo kaj z ali , ker je tole res , tudi za kak požirek zvečer. (video je totalno cheesy). Zdaj grem preverjat, če se bom s polnim želodcem utopila. 

Predvčerajšnjim mehiško "obarvana" solata. 

Pridni ste s kuhanjem, pridni.

Vanja

ežoj je napisal/a:

to se verjetno učijo na unem faxu za šavje in golazn, pa naj kdo od foha to pojasni. Uf, uf, vsaj ena tri hudička moram pripopat, pa evo:

ežoj

Grrrrrrr   ampak, ne morem kaj, da ne bi

lp

P.s. Aja, testeninska solata za okrevajočo postoperativko (menda se glih ne reče tako, ampak kaj boljšega se ne spomnim ), pa smo še drugi jedli iz solidarnosti - ali pa iz lenobe, ker se nam ni dalo drugega kuhat.

cervus

Danes: psi s polento

skleda kristalke s kumaro, češnje

lp

mzm

Danes:

- rizi bizi z grahovimi luščinami vred

- zadnji rez cikorije v solati

- češnjevega štrudlčka mi pa še ni uspelo sestaviti, grem praznovat 10. obletnico Kaj jutri za kosilo

Miškazmokce, jaoooooooooooooo, dej še tist "k", no..da ne bo tako kruto zvenelo

Mygrace

A mi lahko, prosim, nekdo razloži, kaj je jedla mzm?

lp

cervus

Kaj če bi kar sama povedala, mene tudi zanima. Polento prepoznam, takih psov pa še svoj živ dan nisem videla.

Gracie, kam pa si šla praznovat desetletnico? Sem se malo potikala po centru, pa te ni bilo nikjer videti, praznovanje pa na višku.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti