Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz sem pa slamnata, Ežoj. In se te nič ne bojim ..

Danes pri meni:

- en pasjeradostnoparadajzevočebulni krožnik

- in to je vse, je že samo ime moje jedi zadosti komplicirano

- za poplaknit:

- 2 dedci

Mygrace

...

Danes je bila reciklaža včerajšnje jezne pašte

skleda zelene solate in še  češnje

Zdaj grem pa v ilegalo.....

lp

mzm

Kurja juha z vlivanci, piščančji zrezki v zelenjavni omaki, makaroni ter zelena solata.

lp

irenakr

ežoj je napisal/a:

Danes je idealno za jamrat, sedet v senci............. ah to pa že poznate. Mene pa kapitalizem stisnil za vrat in mi ne da dihat, se pravi, sem mogel delat, da bi kapitalistični prasci...................., ah, saj to itak veste, pa ne bi jaz to počel, vendar le tako kakšna drbtinica prileti do mene. Ko sem naredil kar je bilo treba, sem mogel še narejeno odpeljat ( se mudi, ne more čakat, ena od kapitalističnih mantr............ a da bi prej naročili, to pa ne bi šlo ). pot me vodi mim jade in hedonista. Oglasim se pri hedonistu ( matr, a ima urejen vrt ), trkam, zvonim nikogar. Ja, pa nič, grem do jade. Tam prijazen cucek, prijazna muca ( pusti se pobožat, ne pa kot moje divjakinje ) kličem, zvonim....... nikjer nobenga. pritisnem kljuko: odprto. Si mislim, grem si pa sam kavo skuhat........ pa se mi ni ljubilo, torej od obiska pri jade in hedonistu nič, nobene kave, čisto nič.

No, ko končam opravke, se vrnem v našo vas, to pa itak veste kam peljejo vse poti: kupim ribe, mimgrede se oglasim v vaški kleti............ :

Baje sem včeraj bil ves pasji, danes sem pa ribji, kaj pa če bom jutar ves mačji? ( miške pazite se! ).

ežoj

Pa ja seveda on hvali hedonistov vrt a moj zelenjavni vrt pa nisi videl  Pa kako nisi opazil te lepote: vrt skor bi se reklo njiva, nikjer plevela, solata ko iz risanke, ni da ni in pol še cela greda vijolčnih kumar... ne moreš verjamet spljoh...

PS: Hvala za cel pladenj bakljav, prav mi paše zdajle

jade

Pri nas pa danes kosilo na hitro: hrenovke, mešana solata (ni da ni), jagode, jagode, jagode.

Balenka

V čet. velika mešana solata (fižol, koruzica, kumare, češnjevci...)
Včeraj, špargljeva lazanja z domačimi polnozrnatimi oblati iz baze, prva družinsko vzgojena solata iz Pohorja (a je treba poudariti okus in svežino takšne solate? :) ) za piko na i, kot rada porečeta PAPAN in MAMAN, pa sem ju še pogostil z 3 različnimi vrstami sladic. Vse domače in izpod mojih rok.
Lepo je, ko lahko sin, vrne vsaj malo vsega tega, kar sta mi dala in skuhala v teh 30 letih...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes lenoben pozni rojstnodnevni zajtrk, kosilo bo lahko, zvecer pa degustacijski meni v loklalni restavraciji. Torej kosilo: solata s sirom in tuno, zraven popecen kruh s philadelphio. 

LP

Saša

Danes:

- koprivin burek

- kefir iz kozjega mleka

- skledurina zmešane solate

- prve češnje, s spremljajočim protokolom (daš v usta prvo češnjo v sezoni, si zaželiš željo..preden jo pogoltneš, te mora nekdo potegniti za uho...ne vem, če pomaga, je pa zabavno)

Danes ne bo posladka, bo eno samo garanje.

Mygrace

SOBOTA:

polnozrnati makaroni z mesom, solata, posladek - po dolgem času jogurtovo pecivo s sadjem -

http://www.kulinarika.net/recepti/14811/sladice/jogurto

msegov

Danes:

• kokošja juha z domačimi rezanci, drobnjakom in korenčkom,
  • tortilje z nadevom pospravi hladilnik, solata iz berivke, rukole in drobnjaka,
  • jabolčna krostata in jabolčno-pomarančno-rabarbarin kompot
micogica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti