SOBOTA:
Goveja juhica; riž posut s korenčkom, grah v omaki, nadevan puranji zrezek - paniran; zelena solata; rolada:

Pozdravček!
SOBOTA:
Goveja juhica; riž posut s korenčkom, grah v omaki, nadevan puranji zrezek - paniran; zelena solata; rolada:

Pozdravček!
Goveja juha, pire krompir, korenčekova omaka in govedina iz juhe. Pa zelena solata.
Vilma
Lazanja in kislo zelje v solati.
msegovdanes sem naredila odlično musako iz baze(musaka tedy),ki naj pripomnem da je po mojem mnenju in mnenju domačih najboljša musaka do sedaj :) zraven pa velika skleda motovilca :D
sabinčicaPozdravljeni!
danes za kosilo
sarma
za sladico
babičina dobrota, kavica
dolenc52Danes sva imela na obisku eno mlado družinico, pojedli smo: mini kanapeje s sirom in suhim sadjem, rolado iz oreščkov z nadevom iz lososa in philadelphia sira, sir v marinadi iz kaper, domače štručke. Glavna jed: pastičo iz paradižnikov in riža z nekaj mocarele, zapečen do hrustljavega v pečici. Sadna solata, in za neuničljive še millefoglie tortica. Za vse pa kavica.
LP
Saša
Glede poezije je tako: nobeden ( a ) ni uganil, kaže, da nič ne poznate poete, še najbližje je bila minka druga ( kaj je bilo s prvo pa nič ne vemo ). Torej minka, dobila si enotedenski tečaj pri meni ( seveda brezplačno ), lahko je začetni ali nadaljevalni ( preizkus znanja, da vidimo v katero skupino pašeš, je tudi zastonj ). Začne se koncem maja, ko bo vreme mal bolj toplo..........
Pri meni danes:
torej, od tiste pomladanske poezije mi je ostalo pol krožnika, pa sem zravn naredil eno špecialiteto ( tist svetlo rjavo zadaj ), je mal težko razložit, postopek izdelave je zelo zahtevn ( sestavine niti ne, krompir, jajce, čebula in mal moke in začimbe ), rabiš specialno pripravo za naribat krompir na " ta pravo velikost "............ ma ne da se pojasnit, naj povem kolk je zadeva zahtevna, tudi med poklicnimi kuharji to redko kdo dela. Sam sem ga polomil na koncu pri začimbah: pozabil sem dat po eno žličko kurkume, ingverja in cimeta. No, bom zapomnil za drugič ( uf, pa sojina omaka bi tudi pasala..................... ).
Pa, če že omenjam poezijo, una pesem ( men se zdi, da se temu žanru reče lirika ) gre pa takole:
Ovde vopšte nema Holandezi
sve arapi crnci i kinezi
tu ljudovi vopšte ne spavaju
samo piču i zajebavaju.
Svuda gužva frka i krkljanac
nemaš pojma ko je ovde stranac
postalo sam jedan amsterdamac
da se ne bi osečalo stranac.
Eh miška, miška
ti me mnogo zezaš i okolo švrljaš
bogami me ne znaš, pa će da nadrljaš
zato nemoj da ideš mojom ulicom
kajti v moji ulici, cuckoti po cesti kako
paziti bi mogla na stopinjo vsako
izognit bi se mogla številnim govancom
( da se ne bi osečala strancom )
zato, nemoj da ideš mojom ulicom.
ežoj...sem zamudila tekmovanje? ahhhh ![]()
Če se vam zahoče fastfood-a, imajo japončki predlog: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded Jaz pa sem ob tem dobila idejo od kje so tako drobceni
![]()
No pri nas bo pa danes zelenjavna rižota, rdeča pesa, potem pa ob kavi potička od velike noči (malo je je bilo pravočasno pospravljeno v skrinjo). Jutri pa spet 'tradicionalno' nedeljsko kosilo, torej tortilje ![]()
Bravo za potpuri, Ežoj!![]()
Mi danes:
- Ljubljanska ledenka
- steaki, različno pečeni
- skuta z divjim česnom
- bagetke
- vino, več vrst
Poobedek:
- delo na vrtu
Posladek:
- Tivoli
![]()
Danes malo zimske nostalgije: nedolžna jota
in nekaj angelskega
e, moj ežoj,
nemam više motiv
da bih bila protiv
ja priznajem poraz
![]()
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Rumove kocke