Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj makaronovo meso, solata (regrat z jajci in zelena solata)

Danes gobova juha,  musaka iz zamrzovalnika, rdeča pesa in zelena solata.

Najmlajši pa govejo juho z rezanci, piščančja rižota, rdeča pesa.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes orada pečena v pečici in regrat v solati.

tanjaj

Danes lažje kosilo, ker imava prijatelje na večerji: torej za kosilo bucatini grandi z domačim pestom, zvečer po doooooolgem času pečenka, nekaj predjedi, zelenjava v pečici in breskov cheescake. Za nesladkoljube in ostale še ananas. 

Saša

Danes pečen piščanec,rizi bizi,solata s fižolom,.

Milži

mamka

Danes pri meni:

ežoj

Svinjski zrezki v gobovi omaki ( jurčki ) , mlinci, zelena solata

vd007

Hoj Trixi še nista sama? V prejšnem sporočilu si nekaj omenjala

Mi2 danes makarončke s paradižnikovo o. in sirčkom.

Včeraj skutne svaljke, jaz smjih polila z javorjevim sirupom.

Prejšni dan pa čemaževa juha in puranje pleskavice. Pa se je moj nekaj jezil, kaj zdaj slikam, da je lačen. Tako, da je že z žlico mahal na tej sliki. Sem pa re sitna

Še dan prej pa rižota in solata s čemažem

katti

katti je napisal/a:

Hoj Trixi še nista sama? V prejšnem sporočilu si nekaj omenjala

.................................................................

.................................................................

katti

tole pa tudi mene zanima, pa dej kakšno slikco prilimat, bo zanimivo pogledat.

ežoj

ufff ufff dosti dosti od prejšnega tedna.

Sreda 04.04: Testeninska solata + velika skleda mešane solate

Četrtek 05.04; Prežganka (mamina torej NAJBOLJŠA!!), 3 kosi šunke, jajce, hren, velika skleda solate (mala velika noč na Tinju, ker smo praznike preživeli pri teti na Hrvaškem in si nismo hoteli vzeti te tradicije :D )

Petek 06.04: Orada + malo brancina, kos krompirja, dosti blitve + solata

Sobota 07.04: Hobotnica (sveže dostavljena iz Dalmacije. Teta pa profi v pripravi morskih jedi. Ljubi Bog, daj da tega nikoli ne pozabim in da se redno bom vračal k teti. Obljubim da ne bom preklinjal več XD), zelena solata, čemaževa solata, cheese cake (Zagreb in sladice...kot ata na mamo oz vredno GREHA)

Nedelja 08.04: Ni kaj drugega napisati, kot da opozorim da so Hrvati in njihov USKUS nekaj takega kot za nas Božič. Torej VELIKA NOČ Über alles. Cel dan basanje!!
Domača juha z kosi jagneta in zelenjavo, pečena raca, domači mlinci (nekaj najboljšega kar sem kot prilogo jedel. Ni primerjave z kupljenimi. Tile kar razpadejo v kvazi kašo. Spoh se ne kuhajo. Samo prelijejo z vodo, pustijo 5min in voila. Preliti z sokovi/oljem v katerem se je raca pekla), domača rdeča pesa, za konec pa rahle domače kremšnite. Običajno komaj zmorem 1, pa še to ne po kosilu, ampak samostojno. Tokrat sem ruknil 2, pa še bi lahko!

Ponedeljek 08.04: Sem mislil, da bo sledil post in čiščenje, a glej ga zlomka! Jok brate, na Hrvaškem pač ne!

Paradižnikova juha, ostanki mlincev, kos hrbta in 2 lopatici od race za glodat + malo pečene mase od pohane teletine (ostanki od nedelje.mmmm), motovilec, čemaž.
Za familijo pa: rizi bizi, domača teletina; POHANA (probal malo in skoraj dol pade. mehko kot puter!)

Torek 09.04: Polovica pizze v lovskem domu v Slo. Bistrici (zelo zelo dobra)

Sreda 10.04: Prežganka mamina, 2 kosa naravno pečenega puranjega zrezka, 2 mala skutina cmoka, 3 kosi pečenega jajčevca

Četrtek 11.04: Jajčna omleta z zelišči + velika skleda mešane solate

Petek 12.04: Velika skleda mešane solate z orehi,bučnimi semeni,mandlji in 2 kosa francoskega sira.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti