ČETRTEK:
Ostanki piščančje juhice od včeraj; piščančji paprikaš (od včeraj), tokrat z tavelikimi makaroni in posuto s parmezanom; zelena solata:

Pozdravček!
ČETRTEK:
Ostanki piščančje juhice od včeraj; piščančji paprikaš (od včeraj), tokrat z tavelikimi makaroni in posuto s parmezanom; zelena solata:

Pozdravček!
DAnes nadaljevanje akcije " praznim zmrzovalnik " :
čorba s melancanami in papriko.
ežojNo, končno!!!!! Danes se ni treba sramvat in grem lohk iz kota in skuhat. (čeprav..če dobr pogledam....tiste ribe..sumljivo na kupu...
)
Danes bo dovolj ena malenkost, je tak dan
in
(tisto prvo je ena taka lepinja, že mal natrgana..)..
Pa regrat, seveda.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
NAjprej: Ežoj, a Cervezo imaš tudi v "ice box-u" ?
Popravljam, v zmrzovalniku, ice box je samo hladilnik.
Oops, lapsus calvis. ![]()
![]()
Danes: Praznujemo odkritje Velikonočnih otokov (1722) in še en rojstni dan.
Kje, še ne vem, vsekakor ne doma. Priletela je prošnja, da pripravim štrudel.
Včeraj in predvčerajšnjim: Chicken pot pie. (čiščenje hladilnika)
Ponedeljek: Malo tega in onega.
Nedelja: Malo tu in malo tam (dobesedno)
Sobota: Brokolijeva kreman juha s krutoni, paprikaš (jim je
raztural), žličniki (popečeni, kakopadrugače - so tudi debelo
) , motovilec in kremne rezine iz "sosednje" vasi.
Prejšnji Petek: Tradicionalno srečanje, tradicionalni lokal. Izmislim si sirove štruklje z jurčki. Imam pripombo: A ne morejo narediti omake z jurčki in jo politi po štrukljih? Namesto tega so bili samo precej suhi štruklji (kar je sicer OK) in prepraženi jurčki.
Četrtek: Delegacijsko
srečanje in verjetno najboljši čokoladni sladoled. Dobra družba: Itaq.
Sreda: Povabljena in izbrala palačinke nadevane s špinačo, mešana solata na strani. Super družba! ![]()
Za torek sem pa itak že napisala, se mi zdi.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 05. 2012 19:29
Danes: mesne kroglice v omaki, pire, solata.
rosie
Danes: doma so jedli ričet z domačo klobaso, jaz zunaj - mesno lazanjo in solato. Mi je bilo tako slabo po kosilu ko ne vem kaj ....
Bi raje jedla doma, a tako je naneslo! ![]()
Jutri nekaj brezmesnega, lušta se mi regrata s krompirjem ... Sicer pa je v načrtu šmorn in kompot.
msegovDanes smo imeli zelenjavno juho, reciklirane včerajšnje peresnike v solati in pecivo, ki bi ga komot imenovala "Murphy"
(testo je vzeto iz tegale recepta in je odlično)
lp
mzmDanes: pira z zelenjavo, pečen piščanec, regrat z jajci
breskvaSreda:
Z:Domači pirin kruh, skuta, kutinova čežana, proja
K: Testeninska solata
V: liter čaja, 2 kivija
Četrtek:
Z: ovseni kosmiči preliti z vrelo vodo, hruška, nektarina (vredna vsakega centa, čeprav je bila v cenovnem razredu žafrana. Ampak, ko sem jo zagledal v trgovini, sva si takoj bila usojena. Ona in jaz. Enostavno sem jo moral imeti in si jo vzeti. Trda kot je bila...kot beton. Obožujem tvojo trdoto in čvrsti razporek
), fajna trda idared jabolka, sončnična semena, 2 orehovi jedrci, prelito z malo mleka + dodan cimet
K: Imporviziran velikonočni zajtrk (za praznike gremo uživat na Hrvaško k teti, a smo morali tudi doma, počastiti tole tradicijo). Prežganka z vkuhano jajčko (hrana moje mladostiiiiii
) Kuhana šunka, jajčke, hren z smetano(ko sem ga rezal se mi je od hlapov začelo vrteti. Ni ga čez sveži hren)., skleda mešane solate.
V: črni čaj, pomaranča
Petek:
Z: Hvalabogu bo dež, saj je zemljica željna vode kot študent piva
. Za svoj želodček pa sem poskrbel z:
Domača skuta z malo mleka, hruška, idared jabolka, kivi, malo ovsenih kosmičev, sončnično seme, laneno seme, bučna semena, cimet
K in V: pa v Zagrebu. Že tečejo sline ![]()
Včeraj: rižota z zajčkom, rdeča pesa in pomaranče.
Danes nekaj po trenutnem navdihu, samo ne vem še, kateri me bo srečal.![]()
Ežoj, vidim, da si spet v formi. Pa tako je prav! ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači sladoled za vroče poletje

Azijska solata s kozicami