Danes pri nas po dolgem času filana paprika, pire krompir in motovilec.
Balenka
Domači sladoled za vroče poletje
Danes pri nas po dolgem času filana paprika, pire krompir in motovilec.
BalenkaPopečen mesni sir ,regrat z jajcem in kavica![]()
ANJA
TOREK:
Pečene perutničke, zapečen fižol z rdečo papriko (iz skrinje), "Etina" kisla paprika:

Pozdravček!
Pri meni danes: rapsodija v modrem
Ja, uganili ste, vino je s geografskim poreklom..............., okolica litle firelanda........, a kje je to? Ooooooooooo, to pa boste mogli Naor vprašat ( če bo hotela povedat ).
Tole pravzaprav pride kot ena zmešnjava. Gobe, na način.......... uf matr, pozabil sem, une američanke, ki so ji na uni francoski akademiji ( en bleu je, morda cordon? ) rekli, da ni talentirana za kulinariko, ampak američani itak tega ne bodo pošinili ) .............. a, ja, Julija je, menda Child, matr, ste me čist zmedli, ko mi vpadate v besedo. Torej, gobe, pa rizi-bizi, pa ribe........... vsaka stvar posebej je dovolj za meditacijo o dovršenosti vesolja, ampak le naše galaksije, vse skupaj celo zadevo razširi tudi zunaj naše galakcije,.......... na skupe galaksij, na temno materijo......... uf, ampak, tam se nam stvar ne zdi tako urejena................ ah, to je pa zaradi tega, ker ne vemo veliko o tem, ......... zaradi tega jemo skupaj gobe, rizibizi in ribe, morda se nam še posveti!
ežojzame ajdova kaša z jurčki. mami in stara mama pa sta jedli pico z morskimi sadeži ![]()
Regrat s krompirjem in jajci plus na vrh pečen pršut, zraven narezek s parsmkim pršutom, paremzanom, olivami, kaprami, slanino in neko toskansko salamo; potem pa tribarvni čokoladni mousse, od začetka do konca dva krat po kozarec rose penine in čisto na koncu še ena fina kava ... Slike ni, ker sem to jedla s prijateljico v eni restavraciji ....
mamamiaza tiste ki so bli doma:
-špageti z bolonjsko omako
-rdej radič v solati s fižolom
-jabolčna pita
za nas ki smo jedli uzuni(služba):
-pizza
-palačinke z orehi
Mi imamo pa danes raspodijo v zelenem (smo se raspodili vsak na svoj konc in nabrali iz "narava ponuja butelj se kuja"):
- čemaževa juha z dodatkom kopriv in peteršiljčka
- regratusalat ( tisto zeleno s krompirja sem odrezala stran, bi bilo tu mač)
- no, modra frankinja ni zelena, je pa iz zelenega konca doma, okolica Litlfajerlenda, Hajlandski becirk, letnik 2011
- aja, pa jaz sem tudi zelena
- aja, pa eni drugi so tut zeleni
![]()
![]()
![]()
Poobedek za preveč zelene:
- na putrčku in olivnem olju pečeni ter z rožmarinom odišavljeni piščančji fileji..nekaj kapljic vina, tokrat belega, direkt v ponev
Posladek:
- ni potreben
Mygrace
Krompirjevo-čemaževa juha

Danes: zelenjavne tortilije
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači sladoled za vroče poletje

Sendviči iz ajdovih rogljičkov