Danes:
- regrat in štrudelj
Naor, niti slučajno nismo pri naši hiši tako ortodoksni...jaz samo izpostavljam določene zadeve. Mimgrede, včeraj sem enemu moškemu na brzake pripravila piščančje fileje v omakci, ker je rekel, da bo sicer od lakote skup padel....
Meni gre bolj za to, da se ve, zakaj in kako se je neki stvari streglo včasih, na, en recimo nam bolj odmaknjen način, zakaj je bilo to dobro, kako so včasih živeli, od kod izhajamo, kakšne navade in zakaj so včasih bile.....
kako živimo danes, zakaj so nekateri izgubljeni v vesolju (jaz vedno dajem primerjavo, da omare z oblekami ne moreš spraviti v red, če nimaš obešalnikov), kaj pomenijo ciklusi in zakaj so potrebni (odvisno od zemljepisne širine in dolžine, skratka, od lokacije, na kateri se nahajamo...)
Nekako tako, kot če bi zidal hišo..., če imaš močne temelje, se lahko od določene točke naprej afnaš, kakor ti srce poželi in moda narekuje...ampak je vedno treba vedeti, zakaj. Tako jaz razmišljam, jemo pa tako, kot trenutna situacija narekuje....isto kot v prometu: če semaforji delajo, gre vse kot po maslu...če ne delajo, prav tako pridemo na cilj ampak veliko bolj pod stresom.
Evo, današnji posladek:
- predavanje o tem, zakaj se ob Veliki noči je aleluja (olupke sem pripravila že zdavnaj)
(saj po aleluji gremo komot na en drivein hamburger, ampak v življenu se je treba zavedati, zavedati in spoštovati press kvak itd.
)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()