Danes tortilja polnjena z zelenjavo in salso, solata. Grenivka za sladico![]()
![]()

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Danes tortilja polnjena z zelenjavo in salso, solata. Grenivka za sladico![]()
![]()
Danes zelenjavna juha, golaž in polenta ter rumove kroglice :)
ZuckerfeeŠpinačni rezanci v okami iz piščančjega mesa, korenčka, pora, graha, rdeče paprike, sladke smetane. Popečeno v pečici s čisto malo sira...solata

Danes; ričet in kos domačega kruha
tanjajPri nas danes: pečene sardele in krompirjeva solata.
rosieDanes: Rižota s grahom in koščkom piščančjih prsi. Uvela špinača na česnu namesto solate. Hruške za sladico. Kot včeraj, delo na vrtu. ![]()
@ msegov, kaj pa je narobe z grenivko za sladico?
Ne vem zakaj pri nas grenivk ne pojemo več? Hmmm.
@Vanja: Nič ni narobe, prav pasala je ... tudi mi jih ne pojemo veliko, upam da bo zdaj bolj redno na jedilniku. Je pa res, da je ponavadi tako, da v trgovini vidimo vse drugo sadje, samo grenivke ne. Sicer pa so meni zelo dobre!
msegovVčeraj: zajčkova obara s knedelčki in sosedovi muffini.
Danes: golaž, zdrobovi cmoki in solata.
BalenkaKljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.
Pri nas danes: kremna
juha s popečenimi kruhovimi kockami (sploh še ne zadnja lanska buča, zadnja iz zaloge oranžnomesih pa), na hitro spečeni koščki
mesa, kos tritikalino-ajdovo-pšeničnega kruha, regrat, rdeč radič in motovilec v solati.
Plan za jutri: bučna juha (druga polovica današnje), a la tavče na gravče (po nesreči odprta konzerva belega fižola mora v uporabo, ker tak fižol ne sodi na solato), zadnja doza prve bere domačega regrada.
| rimljanka je napisal/a: |
Kljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.
|
Res ji precej poredko jemo, me pa zanima, s katerimi zdravili niso priporočljive. Nikoli ne veš, kdaj ti informacija prav pride.
Hvala za odgovor.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Marmorni kolač