Bujta repa... po rikovem receptu. Se že veselim!

Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Bujta repa... po rikovem receptu. Se že veselim!
SREDA:
Grahova gosta juha, špageti z mesno/salsa omako, brokoli in karfiola na solato:

Pozdravček!
Danes:
- pomaranče
- pohan pšanc
- solata iz krompirja in svežega zelja z veliko popra, kumine, čebule, česna..in z veliko razredčenega cvičkovega kisa ter mešanico 3 olj
- čaj, voda, vino
- lep pogled na namizni novoletni aranžma, ki se še ni osul
Posladek:
- pasenje lenobe
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kosilo danes: gove juhica, na žaru popečeni puranji koščki, kvinojina rižota z grahom in korenčkom, solata z radičem. Mandarine, banana.
Posladek: dišeča svečka z vonjem jabolka in cimeta. :) Da ne bo pomote, zgolj uživali smo v njenem vonju! :D
msegov
Pri nas do ponedeljka novoletni ostanki- francoska, biftek...
včeraj testenine z drobtinicami, omaka z bučo in šunko, rdeča pesa
danes: bujta repa, pečenice, lruh
jutri: bujta repa, pire, kompot
tabuUf, uf, une živalice v meni so čist podivjale: priredile piknik. To pomeni, da vriskaj in pečejo na žaru in od tega imam rahel glavobol in rahlo vročino. Mislil sem, da jih mal pomirim, in spečem ribe:
Pa ni nič od pomiritve, še polovico nisem mogel pojest................ maditacija? Ma kakšna meditacija neki, sam sem mislil na tiste zverinice v meni, ki imajo piknik.
ežoj
danes ostanek zajčje obare, kruh, za sladico po dolgem času čokoladni puding
beva
, še dobro, da sem že pojedla, če ne bi tuhtala, al bo v meni gril, al bo izpod peke.
Jedli smo nedolžno ješprenko, ržen kruh
na žaru pečene, v olje vložene bučke, jajčevce in čebulo v lepinji ter radič.
U, vidi, vidi, imeli smo vegansko kočerjo ![]()
![]()
lp
mzmDanes : krompir na hitro skuhan, pripravljen kot prazen, meso svinjsko in piscancje po dunajsko, mesana solata - motovilec, fizol, zelena solata, radic, motovilec, zeljna solata. Za posladek piskoti.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gnetemo, pečemo in jih že jemo

Grški pita kruh