Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jagnječa čebulna bržola z lepinjami . Za druge, ki nis(m)o ljubitelji eksotike, pa čisto navaden pomfri in dunajc .

P.s. Za drugo leto sem pa delala sarmo in močno sumim, da bi me Indijanci še vedno imenovali Tista-ki-ne-zna-zavijati-sarm-brez-zobotrebca

cervus

SOBOTA:

Paprikaš - svinjsko meso, piščančje nogice, šampinjoni, krompir... Vse zakisano z žlico kisa:

Pozdravček!

msegov je napisal/a:

Danes bo pri nas pica.

msegov

No tole s pico je padlo v vodo (hvala bogu!!) in je bilo na jedilniku dušeno sladko zelje z makaroni. Zvečer pa vsak gre po svoje, ko se vrnemo pa bo padel kakšen narezek, kuhani domači konci ipd.

msegov

Pri meni danes.................... ah, temu v naši vasi rečejo thanksgiving, niti ne vem, kako se temu prav reče:

pa drugač ( tega najbrž nisem povedal ), v meni skačejo ene živalce, ki jih moram futrat z ribo, imajo zelo ostre kremplje in zobe ( videl v eni reklami na TV ) in jih ne smem pustit lačne, lahko mi še kakšno žilo pregrizejo, pol bom imel hudiča.

A ja: prav lepa hvala ( tistim, ki so doma, na Kulinarični 1A v Ljibljani ), še nerodno mi je ratalo.

Moram it, neki jamrajo, da je trba mizo ojačat...................

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 31.dec 2011 15:46

Razvratnikov Joža, tebi se pa res gode

Pri nas bo danes jota z repo, kisano na tropinah, polentina torta, polnjena z artičokami, pa še malo morje trenutno neznanih prčkarij ("če" je tudi nezanemarljiv faktor), za sladico pa pomarančna torta.

lp

mzm

Danes sobota 31-12-2011

Gratinirana riba s strocjim fizolom in rakci za prilogo krompir v kosih.

Amelia

Široki rezanci, rozbif zrezki, omaka iz kisle smetane in senfa, zimski radič in paradižnik z balzamičnim kisom.

tjas

Danes:

- nič

Bo pa kasneje:

- narezek malo tega malo onega

- puranovo bedresce se še peče z vso nafehtano, narabutano ali kako drugače pridobljeno oblogo iz čebule, jabolk, sliv, repe, korenja, zelene, petršilja, krompirja, vina, juhe.....

- voda, čaj, vino

- paškoti, rumove kuglice

- glasba

- ples

Predobedek in poobedek:

-

(kamon lets tvist agejn..)  

Aha, Miškazmokce....kdo pa je Razvratnikov Joža ?

Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 31.dec 2011 19:51

Amelia, prekrasen pogrinjek in odlična hrana.Lep pozdrav na Švedsko.

Midva sva si po prelepem snežnem pohodu in kuhančku iz termuske (ne vem točno kako se zapiše) v pozabljenem seniku visoko nad meglo, pripravila pohane zrezke iz svinjske ribice , pomfri, radič, poplaknila pa s kozarčkom rujnega. Popolno, če nebi prej zvedela, da je hudo zbolel naš dragi...Drži se, zaradi sebe, zaradi vseh nas, ki te imamo radi!

mejačka

Ežoj , zakaj si pa tistga peklenščka postavil na pisemce od  ( če sem prav prebrala ) Mygrace ? Pa najprej si ga zmečkal ali pa tolikokrat prebral , da zdaj zgleda čist prečvekan , a ne ?

Če berem malo med vrsticami , ti da ta kar malo mislit

Pa lepo se imej , saj po Novem letu boljše bo ...

manca51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti