Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jagnječa čebulna bržola z lepinjami . Za druge, ki nis(m)o ljubitelji eksotike, pa čisto navaden pomfri in dunajc .

P.s. Za drugo leto sem pa delala sarmo in močno sumim, da bi me Indijanci še vedno imenovali Tista-ki-ne-zna-zavijati-sarm-brez-zobotrebca

cervus

SOBOTA:

Paprikaš - svinjsko meso, piščančje nogice, šampinjoni, krompir... Vse zakisano z žlico kisa:

Pozdravček!

msegov je napisal/a:

Danes bo pri nas pica.

msegov

No tole s pico je padlo v vodo (hvala bogu!!) in je bilo na jedilniku dušeno sladko zelje z makaroni. Zvečer pa vsak gre po svoje, ko se vrnemo pa bo padel kakšen narezek, kuhani domači konci ipd.

msegov

Pri meni danes.................... ah, temu v naši vasi rečejo thanksgiving, niti ne vem, kako se temu prav reče:

pa drugač ( tega najbrž nisem povedal ), v meni skačejo ene živalce, ki jih moram futrat z ribo, imajo zelo ostre kremplje in zobe ( videl v eni reklami na TV ) in jih ne smem pustit lačne, lahko mi še kakšno žilo pregrizejo, pol bom imel hudiča.

A ja: prav lepa hvala ( tistim, ki so doma, na Kulinarični 1A v Ljibljani ), še nerodno mi je ratalo.

Moram it, neki jamrajo, da je trba mizo ojačat...................

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 31.dec 2011 15:46

Razvratnikov Joža, tebi se pa res gode

Pri nas bo danes jota z repo, kisano na tropinah, polentina torta, polnjena z artičokami, pa še malo morje trenutno neznanih prčkarij ("če" je tudi nezanemarljiv faktor), za sladico pa pomarančna torta.

lp

mzm

Danes sobota 31-12-2011

Gratinirana riba s strocjim fizolom in rakci za prilogo krompir v kosih.

Amelia

Široki rezanci, rozbif zrezki, omaka iz kisle smetane in senfa, zimski radič in paradižnik z balzamičnim kisom.

tjas

Danes:

- nič

Bo pa kasneje:

- narezek malo tega malo onega

- puranovo bedresce se še peče z vso nafehtano, narabutano ali kako drugače pridobljeno oblogo iz čebule, jabolk, sliv, repe, korenja, zelene, petršilja, krompirja, vina, juhe.....

- voda, čaj, vino

- paškoti, rumove kuglice

- glasba

- ples

Predobedek in poobedek:

-

(kamon lets tvist agejn..)  

Aha, Miškazmokce....kdo pa je Razvratnikov Joža ?

Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 31.dec 2011 19:51

Amelia, prekrasen pogrinjek in odlična hrana.Lep pozdrav na Švedsko.

Midva sva si po prelepem snežnem pohodu in kuhančku iz termuske (ne vem točno kako se zapiše) v pozabljenem seniku visoko nad meglo, pripravila pohane zrezke iz svinjske ribice , pomfri, radič, poplaknila pa s kozarčkom rujnega. Popolno, če nebi prej zvedela, da je hudo zbolel naš dragi...Drži se, zaradi sebe, zaradi vseh nas, ki te imamo radi!

mejačka

Ežoj , zakaj si pa tistga peklenščka postavil na pisemce od  ( če sem prav prebrala ) Mygrace ? Pa najprej si ga zmečkal ali pa tolikokrat prebral , da zdaj zgleda čist prečvekan , a ne ?

Če berem malo med vrsticami , ti da ta kar malo mislit

Pa lepo se imej , saj po Novem letu boljše bo ...

manca51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti