Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pri meni:

*ebiga, pride kakšen tak dan kot danes. Najprej me takoj zjutraj preseneti kontrarevolucionarka () in me zagovori, da pozabim na revolucijo. Potem sem mogel it ( prej skraspat led s šip ), da mi kri puščajo, prebijali mojo kožo in delali luknje, ( kaj nam vse revolucionarjem delajo ). Pol mislim, da sem opravi, pa pri vaškem ribniku nič pametnega, pa si mislim, saj bo vseen dobro kosilo in kupim " Kunsper-Filet . Uf, uf, si mislim, to bo nekaj fajn ( čeprav nimam pojma kaj pomeni " kunsper-filet" razen, da je file, najbolj verjetno kakšne ribe, saj mora bit dober. Pridem domov, spečem, priloge pripravim, uf, si mislim, cesarsko kosilo, saj je tudi videti lepo. Poskusim.................. uf groza, ničemu podobno ( pa bumbar, nikoli te ne izuči, saj si stokrat prisegel da teh reči ne boš kupoval......... mi preleti skozi glavo). Grem v hladilnik po ajvar od polarnega medveda ( resnici na ljubo, ni ravno njegov, vendar si mislim, da on ima ravno takega ).......... Skratka: disapointid totalmente ( pojma nimam kaj pomeni in v katerem jeziku, vendar, te besede najbolj opišejo moja čustva ). Pa, bumbar si mislim, a se nisi naučil lekcije o nemških hrenovkah: včasih, sem večkrat hodil v nemčijo na sejme ( Muenchen, Hanover ), in se spomnem, tam so na vsakem vogalu bili " štanti " s hrenovkami. Hrenovke totalno brez okusa, devali so zraven različne zenfe, manj ali več pikantne, in tista hrenovka je šele takrat postala užitna. Podbno je s mojo današnjo ribo: po vsem je imela okus, najmanj po ribi. Pol ( pravzaprav sedaj, ko to pišem, pogledam " deklaracijo ", in sestavine so:ribji file 50%, moka, voda, rastlinsko olje, gorčična semena, alkoholni kis, nejodirana sol, začimbe, naravne arome ( matr, po čemu ), sladkor, glukozni sirup, modificiran krompirjev škrob, limonin sok v prahu ( matr, sem prepričan, da je deklaracija za umetno gnojilo manj strupena ).

Skratka: če bi odprl eno konzervo sardin, dve ( ali boljše tri ) rezine kruha, manjšo glavo čebule, kozarček ( še boljše dva ) vina in kosilo, ne ravno cesarsko, prinčevsko vsekakor.

ežoj

Ja, čist prou maš, ežoj, še tista žabica tam gor na knusperfileju se kremži

lp

P.s. Ups - jota.

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 23.dec 2011 17:09

, ežoj, a  v trgovini pa ne, a? Ne mi žabe zastrupljat, prosim!

Danes Človek uživa v zrezku s suhimi paradižniki, olivami in pinjolami, v rižu, radiču in teranu, moja velikost pa po nasvetu elaphusa (buhjidejzdravja) čokolino in teran

lp

mzm

barbara9 je napisal/a:

Na -kinem žajblju  

Pa poizkusite kdaj speči piščančje fileje na ta način, ker so  zelo . Malo segrejete maslo, po želji dodate nekaj žajbljevih listov in zmanjšate ogenj, ploščo na najmanjšo temperaturo. Čez deset do petnajst minut fileje obrnete in počasi pečete naprej. Na pritisk morajo biti še malo mehki na koncu pečenja. Ostalo po trenutnem navdihu  

barbara

Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 22.dec 2011 14:50

Imam suhe žajbljeve liste ... ali morajo biti sveži ...Verjamem, da je to njami. Ob priliki naredim.
Mayisa

Sporočilo je spremenil(a) Mayisa. dne 23.dec 2011 18:51

Sporočilo je spremenil(a) Mayisa. dne 23.dec 2011 18:52

Zdaj uporabljam suhe žajbljeve liste ... Pa dober tek :)

barbara

Vceraj goveja juha z rezanci, pecen krompir, polnjena puranja prsa, telecji kotlet, zeljna solata, redkev z fizolom

Danes  popularni NIC,ker so vsi zunaj na , jaz pa ena solatka in peka piskotov in torte.

Jutri za kosilo goveja juha z zdrobovim cmoki, za malcka se testenine, zgodnja bozicna vecerja prsut z nanoskim sirom in vlozenimi jurcki, kapesante na zaru z penino,  file orade na zelenjavni posteljici, telecji dunajski,pecen krompir, motovilec 

Za sladico torta z nutelo in bananami na Bozicni nacin

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: gorska mineštra, skutini vaflji,  

breskva

Danes: pražena jetrca,solata

Milži

Danes vsak na svojem koncu uživava v  mesnih kroglicah ala Ikea. Sam moje so boljše, kaj morem.

Jutri s segedinarjem ne bo čisto nič, ker je še vedno pretoplo. Bo treba po čem bolj svežem poseči.

Danes za poobedek ogled Girl with the dragon tatoo, holivudska verzija, Švedska je bila super, knjigo sem pa prešpricala.

Vanja

Danes; goveja juha z rezanci, kuhani štruklji, svinjski file v smetanovi omaki, prekmurska gibanica.

Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti