Danes pri meni:
*ebiga, pride kakšen tak dan kot danes. Najprej me takoj zjutraj preseneti kontrarevolucionarka (
) in me zagovori, da pozabim na revolucijo. Potem sem mogel it ( prej skraspat led s šip ), da mi kri puščajo, prebijali mojo kožo in delali luknje, ( kaj nam vse revolucionarjem delajo
). Pol mislim, da sem opravi, pa pri vaškem ribniku nič pametnega, pa si mislim, saj bo vseen dobro kosilo in kupim " Kunsper-Filet . Uf, uf, si mislim, to bo nekaj fajn ( čeprav nimam pojma kaj pomeni " kunsper-filet" razen, da je file, najbolj verjetno kakšne ribe, saj mora bit dober. Pridem domov, spečem, priloge pripravim, uf, si mislim, cesarsko kosilo, saj je tudi videti lepo. Poskusim.................. uf groza, ničemu podobno ( pa bumbar, nikoli te ne izuči, saj si stokrat prisegel da teh reči ne boš kupoval......... mi preleti skozi glavo). Grem v hladilnik po ajvar od polarnega medveda ( resnici na ljubo, ni ravno njegov, vendar si mislim, da on ima ravno takega ).......... Skratka: disapointid totalmente ( pojma nimam kaj pomeni in v katerem jeziku, vendar, te besede najbolj opišejo moja čustva ). Pa, bumbar si mislim, a se nisi naučil lekcije o nemških hrenovkah: včasih, sem večkrat hodil v nemčijo na sejme ( Muenchen, Hanover ), in se spomnem, tam so na vsakem vogalu bili " štanti " s hrenovkami. Hrenovke totalno brez okusa, devali so zraven različne zenfe, manj ali več pikantne, in tista hrenovka je šele takrat postala užitna. Podbno je s mojo današnjo ribo: po vsem je imela okus, najmanj po ribi. Pol ( pravzaprav sedaj, ko to pišem, pogledam " deklaracijo ", in sestavine so:ribji file 50%, moka, voda, rastlinsko olje, gorčična semena, alkoholni kis, nejodirana sol, začimbe, naravne arome ( matr, po čemu ), sladkor, glukozni sirup, modificiran krompirjev škrob, limonin sok v prahu ( matr, sem prepričan, da je deklaracija za umetno gnojilo manj strupena ).
Skratka: če bi odprl eno konzervo sardin, dve ( ali boljše tri ) rezine kruha, manjšo glavo čebule, kozarček ( še boljše dva ) vina in kosilo, ne ravno cesarsko, prinčevsko vsekakor.
ežoj