sveže "pozelhane" domače klobase in kislo zelje ter črn kruh! Napekla pa razpokane piškote, orehove trikotnike in pa naredila rafaelo kroglice.
msegov
Najbolj enostavni piškoti s črto
sveže "pozelhane" domače klobase in kislo zelje ter črn kruh! Napekla pa razpokane piškote, orehove trikotnike in pa naredila rafaelo kroglice.
msegovDanes:
lignji in rakci s papriko, rožmarinom in origanom, priloga zeliščna polenta s feto
Meni se je zdelo škoda jabolk za kalampajsanje s zeljem, lovišče v naši vasi še nima prodaje ( pa od jelena ni bilo nič ), repa pečenice, ajdovi žganciin pozelhane klobase me spomnijo na beti, ki mora to jest vsak dan v tisti bakingamski hiški, pa tega nisem hotel pripravljat, je pa vaški ribnik, ampak je en drug problem: ribičem se ni ljubilo trnk namakat, da ujamejo kako srdelo, sedaj, ko je bilo mal zoprno vreme so lovili le večje ribe, da hitreje končajo. Ja, kaj pa čem ( v sili hudič muhe žre ), torej danes pri meni, riba, ne tič ne miš, hočem rečt ni paprikaš, ni brodet. Za brodet, manjka paradajz, za paprikaš je pregosto ( pa še zravn sodobni tehnološki prijem s paličnim mešalnikom ), za oboje manka še kakšna vrsta ribe, se pravi: riba po moje:
Mal sem se bal, da morda danes beti ne pride na obisk ( saj se nikoli ne najavi prej, ona ve, da je pri meni zmeraj dobrodošla ), imel sem te ribe premal. Pol sem se spomnil, da beti še nikoli ni bila pri meni v soboto ( verjetno ob sobotah gre na trg, da kupi frišno zelenjavo ).
ežoj
Danes inčuni na rukoli, pečen brancin, blitva s krompirjem in refošk![]()
Cimetovi piškotki od včeraj.
lp, pinka![]()
same ribe.....![]()
![]()
![]()
Mi pa spet na brzino, takorekoč v preletu, polenta z gorgonzolo, skleda radiča s fižolom, teran (brez recepta)
A kdo ve, če pri Mygrace gladovno štrajkajo?
lp
mzmDanes:
- odmrznjena kurja juhca s kupljenimi nudlčki
- pašta s satarašem
- tržaški solatnik (ultimo tajo menda...)
- nekaj podobnega pleskavici...
- nekateri vino, drugi čaj....
Posladek:
- sladke misli o predaji operative drugim...sem ugotovila, da sem rojena za komando![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aha, Miškazmokce: ne štrajkajo gladovno, bojo pa v kratkem štrajkali, se mi zdi..
Mygrace
pri nas danes: vampi
, za zbirčne metke pa goveja juha, meso iz juhe, v oblicah krompir, zelena solata
beva
Segediner.
lp
cervus| rimljanka je napisal/a: |
golaž iz jelenovega mesa (po receptu s škatle, kjer je bilo meso), hitri skutni štruklji, endivija (po doooolgem času sem solato kupila). Pozno popoldan menda orehovi rogljički (če jih bova spekli) in kava ali čaj.
|
Rimljanka ![]()
![]()
mende ja ne?????
jade, pozdravljena, zakaj se pa nič ne oglašaš ( pa ma gar s gobami iz zaloge
)?![]()
Matr, kje so časi, ko sem prihajal na tvoj balkon krast piškote, ki se hladijo
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najbolj enostavni piškoti s črto

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo