Goveja juha z zdrobovimi knedlčki, pražen krompir z zeljem in česnom, radič in rukola v solati, kuhana govedina iz juhe,
. Za posladek: urica in pol spanja.

Polnjene gobe
Goveja juha z zdrobovimi knedlčki, pražen krompir z zeljem in česnom, radič in rukola v solati, kuhana govedina iz juhe,
. Za posladek: urica in pol spanja.
goveja juha z rezanci, musaka s krompirjem in mesom, popečene bučke, radič v solati, za zbirčne Metke pa faširani šnicli.
BalenkaJaz vam pa povem, kaj sem si privoščila za posladek: skoraj dve uri sprehoda po sončku. Zdaj imam rdeča, mrzla lica in grem skuhat čaj, eno jutranjo pirino palačinko pa bom namazala s figovo marmelado in uživala na vso moč.
![]()
naor
Silven hvala. Se že delajo rezanci. A shranjujete v hladilniku?
Jutri za kosilo: domači rezanci z gobovo omakco:)
Včerajšnji jezni špageti so danes stoična omleta postali
zraven še v olje vložene, na žaru pečene bučke, skleda rdeče pese v solati
lp
p.s. včerajšnjo baklavo bi tudi sama z veseljem spet pojedla, (slikca je pomladanska), sem samo pokazala
ežoju, na kakšen način jih bo konzumiral, če ne bo priden![]()
Res odlična ideja za sušenje rezancev.
Danes za kosilo sarma in pire krompir, za sladico en sončen krog s kolesom in kavica v dobri družbi.
mejačkaSandrak, kakšen hladilnik - nikakor. Rezanci se spravljajo na suhem, sicer veliko govora je bilo tukaj:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=219&
Za testo dam ostro moko in jajca (nič vode, nič olja).
Ko so narezani, se sušijo na prtu, z vilico jih preobračam. Ko so suhi /naslednji dan/ jih dam v plastično škatlo in pokrijem s kuhinjsko krpo. (Ravno danes so se sušili, včeraj narejeni).

Pozdravček!
Danes; goveja juha z domačimi rezanci, pečen
, pečen
z mešano zelenjavo,skleda radiča in princeske

Lp arima![]()
Sandrak, ti je že Dragička odgovorila, tudi jaz dam ostro moko, jajcaa in malo olivnega olja, shranjujam pa tako kot je na sliki.
Lp arima![]()
Jajčno testo za rezance ne rabi ne vode, ne olja (morda malo muškatnega oreščka), tako kot pravi dragička. Shranjujem jih v steklenih kozarcih, na sobni temperaturi, dovolj je že papirnata vrečka, vsaj stara mama jih je tako shranjevala. Pa pločevinaste škatle so tudi v redu.
pinka is back ![]()
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Jugoslovenka