Haha, Milži je takoj potrdila tvojo ugotovitev MZM. Pa danes pri nas? Mož kuhano suho kračo in dušeno kislo zelje z ocvirki, jaz pa špinačni burek s tržnice, zdajle pa mlatim mlečni gres. Vse za zdravje!![]()
![]()
![]()
Haha, Milži je takoj potrdila tvojo ugotovitev MZM. Pa danes pri nas? Mož kuhano suho kračo in dušeno kislo zelje z ocvirki, jaz pa špinačni burek s tržnice, zdajle pa mlatim mlečni gres. Vse za zdravje!![]()
![]()
![]()
Vratovina s papriko, čebulo in zenfom, pečen krompir, zelena solata.
Jutri bodo testenine s tuno in solata. Za sladico (večerjo) pa palačinke v priljubljeni gostilni (imava ravno opravke v tistih koncih).
rožaDanes sva z možem "pospravila" za kosilo še zadnji porciji dušenega kislega zelja za ta teden, grenadirmarš iz krompirja in testenin ter malo kuhanih prekajenih svinjskih rebrc.
Jutri pa skuham porovo juho, boranijo s pire krompirjem in koščki svinjine. Čas bo že tudi za kakšno pecivo, zato bom spekla jabolčni zavitek.
Sedaj pa grem spečt še hlebec kruha. Tokrat za spremembo kar v kruhomatu, da ne bom preveč "smetila" po pravkar temeljito očiščeni kuhinji.![]()
| mišzmoke je napisal/a: |
Berem naše vrle kuharice in se pogosto sprašujem, če ni to modernizacija "Arzenika in starih čipk", no, nekaj v tem stilu. Jebela, vse zase neke piščančje, pa ribje fileje in podobno, dedcu pa svinjska rebra, pečenica, kotoleta...
|
Matr, tole je za razmislit!
Pri meni danes:
saj že veste, grem mim vaškeg ribnika............... hvala vsem ki so imeli karkoli okrog rib.
Matr, ste me izdali, še na kulinariko se ne morem zanesti: danes sem dobil vabilo iz diabetološke ( to je una lepotilna
) ambulante. Žih ste izčvekali, da se pekel ( in jedel ) torto. *ebiga, kaj pa čem.
O vesolju in meditaciji po kosilu, kdaj drugič.
ežojMižzmoke, na mojega je arzenik perutnina, zato mu kuham njemu najljubše jedi....
Na žalost je v otroštvu pojedel kokoške non stop, pa se mu je uprlo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Mmmm za večerjo pa je pasala ena velika šopska solata :) njam najm!!
msegovDanes: svinjski zrezki z bučkami in šparglji, polanta, zelena solata
slivovi knedeljni, breskov kompot
Balenka
Danes ostanek gratiniranih njokov od včeraj, zelenjava za zraven: popečene bučke in jajčevec. Danes zvečer ima dragi dva prijatelja na večerji, fantje bodo sami kuhali, jst pa na masažo
Ker ugotavljam, da lahka hrana odgovarja mojemu žolču
al kar koli me že špika pod rebra
bom danes za vse pripravila špinačo in pire
... če si bo gdo poželel lahko dobi tud jajc (upam da si jaz ne bom, ker ga ne dobim!
).
Ni mi jasno kako kitajci jejo samo riž
.... jst ga lahk pojem kilo, pa bom čez uro spet lačna![]()
Pridno kuhajte! ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Pasta iz ingverja in česna