Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pri nas:

- ena skleda očiščene solate, fižola v zrnju, nasecganega česna...čaka

- čaka tudi narezan stoletni kruh

- jaz ne čakam

Eh, malo se duvam...so mi javili, da imajo v službi žurko, vem, da tiste hrane ostane še pa še....sploh če gre še vedno na tuj račun

Posladek:

- danes ne bom kvarila vzdušja

- HAHA!

Mygrace

Pri nas brzinsko s pridihom po Prekmurji : široki rezanci, zabl pa vrhje

darjao.

Goveji zrezki v omaki, skutni štruklji, njoki, mešana solata

Za posladek borovničevo -skutin zavitek

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kolikor se spominjam, so tepke prej zrele,proti koncu poletja, recimo avgusta, so manjše kot pituralke in imajo bolj srčasto obliko. Pituralke so bolj ravne. Moja stara starša sta imela ogromno tepko, tele pituralke ji niso niti malo podobne. In tepke so dobre za jest. V glavnem so pa kuhali šnopc iz njih.

naor

Pečen pišč.file, popražena leča, radičeva solata z jajci.

lp

irenakr

Ježeš, OlivaB, res sem  čudno napisala, pa se mi ni dalo popravljat, pohecala sem se pa na tvojo "nepismenost" in bohnedej mislit, da je bilo v tvojem vprašanju karkoli neumnega, neumno je, če nekaj ne veš in ne vprašaš! Google je pa izhod v sili

A res, naor, tepke se je tudi surove? Joj, je že en tolk velik desetletij, kar sem jih nazadnje jedla

Danes se kuha zelenjavna juha, potem pa...

lp

mzm

Mišzmoke, evo zdaj pa še jaz postavljam eno malo "tumasto" vprašanje. Že včeraj sem gledala in ugotavljala kaj je na krožniku? Ali je zelenjavna juha (malo se mi zdi preroda) ali so sardelce ali pa kar oboje skupaj? Res se ne morem odločit, zato prosim za razjasnitev .

Pa lep dan in brez zamere .

irenakr

irenakr, hihi, tista "župa" so ocvrte sardele, zalite z veliko dušene čebule in kisa, pinjole, rozine, naloženo po plasteh, marinirano vsaj dva dni, lahko  se hrani par tednov. Včasih je bila to hrana za "s sabo" ribičem, ko so bili dlje na morju.

lp

mzm

Evo! In pole pri Starbuksu mislejo, da so toplo vodo odkril s tisto "to go" varjanto?! Pa pri Mcdonaldsu tut?!! Hehe...kaj so za cajtom!

Sam še mal kislega zelja na križarjenje in smo s tahudga ven!

Mygrace

Ah, saj kislo zelje je imel že Kolumb s seboj.....

Danes za kosilo: slabo kaže, ni kuharce doma......

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti