Danes:pražena piščančja jetrca,solata.
Jutri:segedin,krompir v kosih.
MilžiDanes:pražena piščančja jetrca,solata.
Jutri:segedin,krompir v kosih.
MilžiZanalašč nimam danes makaronov
, ampak zelenjavno juho, marinirane sardele na beneški način"sarde in saor"
in ponovno sezona odprta na pituralke ![]()
daga, tele so zate!!
ežoj nima regrata, ampak regret, je meni zadnjič razložil ![]()
lp
mzmZa nas, ki nismo pismeni... pituralke so... ![]()
Že drugi dan zapored fižolova juhica z velikooo čilija, včeraj palačinke danes domač puding. Mogoče pa ni tko slabo, da se je začela sezona jesenskih menijev ![]()
Fižolovka, oz. fižolova juha. Pa sirov štrudel.
![]()
Pri nas pa je danes malček, ki ni bil v vrtcu za začetek dobil golaž in poleto (imam take male porcije golaža za vsak slučaj...), potem pa se sladkal z čokoladnim palčkami- Kraš. Saj poznate kako se je, daš narazen z prstom izdolbeš čokoladno sredinco, ostalo pa je za stran. Mož je krepal od smeha, saj je kot majhen počel isto. Kakršn oči, takšen sin...Ojoj![]()
Potem pa smo nadaljevali čisto drugače ,kot je bilo planirano- z govejo juho z vlivanci (moji hčerki pravita črvi), pečeno mešano meso( v enem novem pekaču iz Hoferja z pokrovom -dobra zadeva), ...(malo perutk, nabodala, telečji kotlet), malo zelenjave, pečeni krompirček in paradižnikova solata. Za posladek čokoladni puding (kupili smo ga Lidlu in ko sem ga kuhala je bil presentljivo gost....) Pa še malo sladkega muškata in ob tem dežju počitek na kavču, nič lepšega....
Jutri? Uh, je še daleć
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
OlivaB, pituralke so vrsta hrušk, ki so surove praktično neužitne, kuhane ali še bolje pečene so pa božaaaanske.
http://www.invinoveritas.si/trgovina/domaci-izdelki/krist
Sporočilo je spremenil(a) andrejka dne 26.okt 2011 21:56
A so to morda tepke?
mamamia
OlivaB, a slikc tud ne znaš gledat ![]()
![]()
![]()
Ne, mamamia, kot so meni Brici razložili, to ni tepka, sem jih slišala, ker sem trdila, da je![]()
No, na andrejkinem linku piše vse, kar vem, morda se najde kdo, ki bi mi razložil razliko med pituralko in tepko.
lp
mzmČETRTEK:
Segedin golaž, polenta s skuto in ocvirki:

Pozdravček!
Mišzmoke, znam gledat fotke, mi pa na kraj pameti ni padlo da bi to lahko bila neke vrste hruškica
Bom drugič googla vprašala pa ne smetila z neumnimi vprašanji. Imaš prav, ne rabi cela Slovenija vedet, da znam kozle streljat ![]()
Andrejka, vseeno hvala za prijaznost ;)
Danes bo kr pica sproti pobrana, jutri pa prvič letos majka (tenstano zelje s fižolom), koruzen kruh in če bo čas še tiramisu.
OlivaBKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Korenčkova juha

Suši z zelenjavnimi polpeti